Menu

Як підключити Samsung Smart TV до мережі інтернет

Как подключить Samsung Smart TV к сети интернет

Останнім часом надходить багато питань про те, як підключити Samsung Smart TV кабелем LAN до мережі інтернет і налаштувати на телевізорі мережу. Підключати телевізор до мережі інтернет ми будемо через маршрутизатор, тому переконайтеся в тому, що він у Вас правильно налаштований і має вихід у всесвітню павутину. Зв'язок пристроїв між собою за допомогою витої пари може доставити деяку незручність у вигляді проводів під ногами, але і забезпечити комфортний перегляд фільмів і телепередач.

Зв'язок телевізора маршрутизатор Wi-Fi через мережевий кабель LAN, а не через бездротове з'єднання в деяких випадках може допомогти уникнути перерв і зависань під час перегляду фільмів черезприложения Samsung Apps, а також під час трансляції відео файлів з комп'ютера на телевізор (як створити мультимедійну домашню мережу між комп'ютером і телевізором Samsung Smart TV читайтездесь).

Для комфортного перегляду онлайн відео або трансляції медіаконтенту з комп'ютера на телевізор через маршрутизатор, потрібно ще мати високошвидкісне інтернет з'єднання і якісне активне мережеве обладнання. Крім цього, такий спосіб підключення теж може дати позитивні результати і позбавити від дискомфорту, тому що швидкість передачі даних в мережевому кабелі LAN вище ніж в радіоканалі Wi-Fi (порівняльна таблиця бездротового зв'язку і принцип роботи Wi-Fi описано тут).

Про переваги того чи іншого підключення можна розмірковувати довго, але це тема вже іншої статті. Даний матеріал є певним продовженням або доповненням статті про те як налаштувати на телевізорі Samsung Smart TV бездротове з'єднання Wi-Fi.

Якщо ви не знаєте як обпресувати мережевий кабель LAN без спеціального інструменту (кримпер) в домашніх умовах, схеми, обпресування та метод обтиску витої пари і коннектори RJ-45 докладно описаний тут.

Підключення Samsung Smart TV.

Якщо зв'язок телевізора з маршрутизатором здійснюється через мережевий кабель, то телевізор автоматично почне налаштування мережі через дріт LAN в два кроки. Якщо ж бездротове з'єднання, то Smart TV почне налаштування мережі по радіоканалу Wi-FI у п'ять кроків.

Как подключить Samsung Smart TV к сети интернет

Ми будемо створювати підключення через мережевий кабель LAN, а де читати про бездротовому з'єднанні я вже писав вище.

Як налаштувати Samsung Smart TV.

Отже, з'єднайте кабелем маршрутизатор з телевізором через порт Ethernet і зайдіть в меню Smart TV в розділ ”Мережа” і відкрийте пункт ”Настройка мережі”.

Как подключить Samsung Smart TV к сети интернет

Після входу в налаштування мережі, ви побачите повідомлення про те, що мережевий кабель підключений. Натисніть кнопку ”Пуск”, щоб налаштувати параметри кабельної мережі.

Как подключить Samsung Smart TV к сети интернет

Після успішного з'єднання і підключення до мережі, натисніть кнопку ”Ок”. Тепер доступ до мережі інтернет на телевізорі Samsung Smart TV для Вас відкритий. А ось якщо з'єднання і підключення не встановлено, то не поспішайте звертатися до свого інтернет-провайдера, а потім натисніть на кнопку ”Налаштування IP”.

Как подключить Samsung Smart TV к сети интернет

У налаштуваннях IP спробуйте змінити значення DNS (Domain Name System - система доменних імен). Замість значення ”отримувати автоматично” встановіть ”ввести в ручну” і вкажіть публічний адресу DNS від компанії Google 8.8.8.8. або 8.8.4.4. Після цього спробуйте знову встановити зв'язок мережевого з'єднання натиснувши на кнопку ”Повтор”.

Как подключить Samsung Smart TV к сети интернет

Якщо підключення знову не встановлено, але маршрутизатор працює нормально і вихід на інших пристроях в інтернет є, то з великою часткою ймовірності можна припустити, що проблема в самому телевізорі.

Увійдіть в налаштування маршрутизатора (роутера) і відключіть на час опцію DHCP (Dynamiс Host Configuration Protocol - протокол динамічної настройки вузла), а на телевізорі змініть настроювання мережі. Для цього зайдіть в меню і перейдіть на вкладку ”Мережа”, відкрийте пункт ”Стан” і клацніть по кнопці ”Налаштування IP”.

Тут Вам потрібно вказати налаштування мережі у відповідності з параметрами Вашого роутера (маршрутизатора). Наприклад, якщо адреса шлюзу маршрутизатор стандартний 192.168.1.1, то в налаштуваннях Smart TV задайте такі параметри:

IP-адреса: 192.168.1.2
Маска підмережі: 255.255.255.0
Шлюз: 192.168.1.1

У багатьох випадках телевізор з такими параметрами знаходить маршрутизатор не тільки по провідному підключення LAN, але і за допомогою бездротового з'єднання WI-Fi і отримує вихід в мережу інтернет.

Как подключить Samsung Smart TV к сети интернет

Як бачите підключити інтернет до телевізора Samsung не складно, але іноді для цього потрібно поекспериментувати і погратися з настройками. Сподіваюся ця стаття допоможе вам без зусиль підключити Samsung Smart TV до інтернету. Якщо у Вас є чим доповнити цей матеріал, то прошу залишати свої рішення, відгуки та пропозиції у коментарях до цієї статті.

На цьому все. Сподіваюся стаття була для вас корисною та інформативною. До зустрічі на сторінках блогу. Поки!!!

З повагою, Нестерук Дмитро.

|