Menu

Samsung Smart Window - телевізор замість вікна

Samsung Smart Window – телевизор вместо окна

13 січня завершила свою роботу міжнародна виставка споживчої електроніки CES 2012, що проходила в Лас-Вегасі. Один з найцікавіших стендів належав південнокорейської компанії Samsung, що представила як оновлення вже існуючих моделей, так і декілька цікавих концептів. Найбільший інтерес викликав прозорий телевізійний дисплей Samsung Smart Window, призначений для установки в віконні прорізи замість звичайного скла.

Samsung Smart Window при діагоналі 46 дюймів має роздільною здатністю 1366х768 пікселів і є гібридом сенсорного дисплея і звичного телевізора. Він абсолютно прозорий і тому легко замінює собою вікно навіть у включеному стані. На екран можна виводити різні тематичні заставки (наприклад, що імітують жалюзі), віджети з прогнозом погоди, годинник, календар, блокнот з рецептами, записником і повідомленнями соціальних мереж і навіть повноекранне телевізійне зображення. При цьому в Samsung особливо відзначають, що люди по той бік екрану не можуть побачити, що відбувається усередині.

Виробник згадує про можливість заряджання пристрою за рахунок сонячної енергії, проте очевидно, що одного сонця не вистачить для того, щоб забезпечити її постійну роботу.

|