Menu

Нові функції Firefox OS в телевізорах Panasonic

Так вийшло, що компанія Panasonic опинилася в ролі відстає в гонці сучасних 4К телевізорів. Частково це відбулося із-за затримок у розробці фірмової операційної системи, якою займається компанія Mozilla, яка створила однойменний браузер Firefox.

На відміну від браузера Firefox OS являє собою більш глибоку і широку розробку, від який залежить успіх продукції однієї з найбільших компаній на ринку споживчої електроніки. Основна фішка платформи - відкритий HTML5 код, що дозволить розробникам софту використовувати всі можливості операційної системи на повну котушку і створювати дійсно корисні і функціональні додатки.

Новые функции Firefox OS в телевизорах Panasonic

Спробуємо поглянути на ключові особливості Firefox OS і уявити, що нового може принести дана платформа в сегмент HD телебачення.

ТВ-передачі, програми та пристрої в одному місці

Home Screen 2.0 - це те, що буде яскраво відрізняти телевізори Panasonic від найближчих конкурентів. Домашній екран поєднує в собі відразу всі ключові функції, навігація між якими відбувається буквально в одне натискання. Home Screen викликається прямо під час трансляції спеціальною кнопкою на пульті управління.

Персональний стартовий екран

Користувач може повністю змінити стартовий екран Firefox OS, шляхом прикріплення ярликів, папок і посилань в будь-яке місце екрану. Дана технологія нагадує роботу з ярликами в мобільних телефонах і смартфонах.

Зручні закладки

Firefox OS надає цікаву функцію закріплення до трьох улюблених каналів на всіх екранах операційної системи, що дозволить миттєво повернутися до улюбленої трансляції з будь-якої точки меню.

Широкий спектр додатків

Незважаючи на те, що офіційно Firefox OS ще знаходиться в стадії розробки, вже зараз готовий магазин додатків від Panasonic, де вже доступні всі найпопулярніші програми для роботи з соціальними сервісами, софт для трансляцій 4К контенту, різноманітні плеєри і ще безліч корисних програм для користувачів.

Зручний браузер

Було б дивно, якщо б компанія Mozilla не врахувала свій величезний досвід в розробці браузерів і не застосувала б їх у своїй ОС. Платформа Firefox OS вийшла однією з найбільш зручних для перегляду веб-контенту на екрані телевізора.

Універсальний пошук

Система дозволяє використовувати глобальний пошук за заданими параметрами, причому результат враховує абсолютно всі категорії, будь то програми, пристрої, або ТБ-канали.

Гнучка настройка меню

Якщо користувачеві Firefox OS не подобається порядок розташування додатків і сервісів в загальному меню, то буквально кілька натискань можна легко перетасувати порядок на свій смак, а також додати або видалити розділи та категорії.

Простий інтерфейс

Використання кіл для навігації між основними функціями робить операційну систему однією з найбільш простих і ергономічних на ринку.

Функціональне керування пристроями

Завдяки тому, що розробники вирішили виділити окремий розділ для контролю над з'єднаннями і пристроями, тепер користувач зможе наочно стежити за всією медиасистемой і ефективно управляти їй.

Новые функции Firefox OS в телевизорах Panasonic

Повідомлення

Операційна система Firefox дозволить додатками виводити на екран повідомлення і важливі події. Для цього користувачеві потрібно буде виставити певні дозволу для кожної програми. Таким чином, соціальні сервіси отримають додатковий функціонал на телевізорах Panasonic.

Поки складно сказати, як оцінять Firefox OS користувачі, але можна впевнено стверджувати, що функціонал операційної системи нічим не поступається аналогам, таким як webOS від LG, або звичної Andorid TV. Крім того, Firefox OS дасть користувачам унікальні можливості по кастомізації і тонкої настройки телевізора.

За матеріалами pocket-lint.com

 

|