Menu

Платформа Smart TV може стати метою хакерів

Компанія Apple вже досить давно піддається атакам з боку хакерів і це не дивно, адже такі популярні пристрою як iPhone завжди були на прицілі у недобросовісних зломщиків програмного забезпечення. Представники компанії Kaspersky Lab., яка спеціалізується на захисті інформації, заявляють, що наступною метою хакерів можуть стати пристрої на платформі Smart TV, що зберігають чимало конфіденційних даних користувача.

Інженери з Kaspersky Lab. відзначають, що вже зараз є декілька типів мобільних вірусних програм, які заражають комп'ютери при підключенні до них iPhone. Логічно припустити, що Apple TV також може стати жертвою зловмисників, причому їм навіть не доведеться винаходити нічого нового.

Найбільш уразливі зараз сучасні телевізори з виходом в інтернет, де зберігаються гроші для оплати послуг. Інтерфейси мають можливість відправляти всі види текстових повідомлень на будь-які номери,в тому числі і на платні - саме такі кібер-злочину і чекають власників "розумних" телевізорів найближчим часом.

Сьогодні найбільші хакерські спільноти переключилися з великих корпоративних мереж на стрімко розвивається приватний ринок споживчої електроніки. Розвиток мобільних платежів залучає в цей сегмент величезна кількість зловмисників і піднімає питання актуальності антивірусного програмного забезпечення на телевізійних платформах.

|