Menu

Ultra HD телевізор Lenovo на базі NVIDIA Tegra K1?

Компанія Lenovo в даний час веде розробку телевізора Smart TV з роздільною здатністю Ultra HD, який можливо буде працювати на базі мобільного процесора NVIDIA Tegra K1. Віце-президент Lenovo поінформував, що компанія готує телевізор на основі «найшвидшого в світі процесора CPU + GPU з 200 ядрами». Незважаючи на те, що безпосередньо про Tegra K1 не йдеться, позначена конфігурація «системи на чіпі» вказує саме на новітній процесор NVIDIA.

Процесор Tegra K1 був представлений на січневій виставці CES 2014. Для виробу передбачені дві версії: одна з них містить чотири 32-бітних обчислювальних ядра ARM Cortex A15 з тактовою частотою до 2,3 ГГц і додаткове ядро; друга - два 64-бітних обчислювальних ядра Super Core (Denver) з частотою до 2,5 ГГц. Обидва варіанти включають 192-ядерний графічний прискорювач на архітектурі Kepler з підтримкою програмних інтерфейсів DirectX 11 і OpenGL 4.4.

Відомі деякі характеристики «розумної» панелі Lenovo. Повідомляється, зокрема, що вона буде відповідати формату 4K: дозвіл складе 3840×2160 пікселів. Розмір по діагоналі телевізора - 50 дюймів.

|