Menu

Який Smart TV телевізор купити?

Зовсім недавно телевізори були досить простими пристроями, а зараз в магазині розбігаються очі: можна вибрати ТБ з плоским або зігнутим екраном, плазмовий або РІДКОКРИСТАЛІЧНИЙ, 'Full HD " або " HD ready', з 3D. Параметрів вибору стало дуже багато. А телевізори з підтримкою Smart Tv вміють передавати потокове відео з iPlayer і YouTube, виходити на простори інтернету, заходити в Facebook і навіть завантажувати на екран віртуальний камін.

Телевізори впритул наблизилися до комп'ютерів, власникам залишилося тільки придбати акустичну систему, DVD, Blu-ray плеєр або ігрову приставку. Вибір правильної моделі Smart TV - це важка задача.В цій статті ми розповімо, на що варто звертати увагу при покупці Smart TV зразка 2014 року.

Какой Smart TV телевизор купить?

Бюджетний сегмент

Що, якщо грошей на покупку зовсім трохи? Панікувати не потрібно, ціни на Smart TV вже встигли знизитися. У січні, а також у вересні і жовтні купувати ТБ більш вигідно. Як правило, в цей час в магазинах проводяться різні акції. Якщо ви не проти моделі з торішньої лінійки, то економія може бути значною.

У будь-якому випадку, перед покупкою непогано вивчити ситуацію і розібратися в своїх бажаннях. Може, підійде і плазма, якщо розміри вітальні дозволяють сісти далеко від телевізора; або просто хочеться мати гігантський екран. Якщо місця не так багато і відстань до екрану телевізора вийде невелика, краще зупинити вибір на ЖК-телевізорі.

Телевізори категорії 'HD-ready' продаються дешевше. Але якщо хочеться дивитися фільми або грати в сучасні відеоігри, краще мати 'Full HD'. Не зашкодить, якщо характеристики телевізора із запасом на майбутнє. Ще потрібно переконатися в тому, що у телевізора є два або три HDMI-входу і інші інтерфейсні роз'єми, які потрібні зараз і будуть потрібні в майбутньому. Якщо в планах підключення монітора старого зразка, то має бути роз'єм VGA.

Тим, хто не любить велику кількість проводів, краще купити більш дорогий Smart TV, де є вбудований бездротовий модуль. Але з портом Ethernet телевізор буде дешевше. Знадобиться і USB-порт для підключення флеш-накопичувача.

Недорога модель Smart TV: Panasonic Viera TXL32E6B Full 1080p, вражаюча якість зображення, гарний дизайн, бездротовий модуль, тюнер Freeview HD.

Какой Smart TV телевизор купить?

Середній ціновий сегмент

Поради тим, хто планує придбати ТВ середнього цінового рівня, майже ті ж самі. Тільки до зовнішнього вигляду, розміру екрана і якості зображення можна бути більш прискіпливим. Тут може бути присутнім і 3D, не обов'язково відмінної якості. Чимось доведеться жертвувати, але дві пари безкоштовних 3D-очок можна отримати в комплекті. Якщо опція 3D в даний момент не обов'язкова, можливо, в недалекому майбутньому її захочеться мати.

Від того, наскільки далеко від екрану ви будете сидіти, залежить вибір діагоналі. Однак багато покупців просто хочуть мати подобу кінотеатру у себе вдома. У цьому випадку рекомендований розмір екрану від 40 до 51 дюйма. Майте на увазі, що великі телевізори гарні для фільмів на DVD або Blu-ray, а з якістю показу телепрограм можуть виникнути проблеми.

Багато програми для Smart TV не представляють особливого інтересу, але iPlayer , Netflix, BlinkBox, LoveFilm і ITV Player повинні бути встановлені, хоча, в кінцевому підсумку, все залежить від глядацьких уподобань користувача.

Якщо хочеться мати якомога менше проводів, купуйте Smart TV з модулем Wi-Fi. Не варто очікувати від телевізора прекрасної якості звуку. І справа не в ціні. Звук буде непоганий, але особливого враження не залишить. Краще всього запланувати покупку зовнішньої акустичної системи 2.1 або 5.1, або хорошого саундбара.

Модель Smart TV середнього рівня: Samsung PS51F5500 - це 51-дюймовий телевізор з відмінною якістю зображення і дуже добре продуманим інтерфейсом і багатим Smart Hub. У цій моделі є все, що потрібно від Smart TV. Вона навіть розуміє голосові команди управління.

Какой Smart TV телевизор купить?

Треба зауважити, що плазмові телевізори виглядають набагато більш громіздкими. Але якщо брати до уваги не зовнішній вигляд, а характеристики, то плазма більше підходить для ігор, так як час відгуку і частота оновлення екрану у неї краще, ніж у РК-телевізорів.

Категорія 'high-end'

Тут ціни можуть досягати захмарних висот. Але за великі гроші можна придбати Ultra HD TV. Поки для ТБ цього класу створено мало контенту, але, все ж, його кількість поступово збільшується (наприклад, наступний сезон серіалу "Картковий будиночок" транслюватиметься на Netflix вже у форматі 4K).

Телевізори в наш час мають самі різні розміри, аж до 110-дюймів. Можна навіть долучитися до новітньої технології та придбати телевізор з вигнутим екраном. Але наскільки він буде краще плоского телевізора? Адже дивитися його можна буде тільки сидячи строго по центру.

Телевізори формату 4K перевершують HD TV, це особливо помітно, якщо сісти близько до екрану. Перевірений часом формат 1080p дає картинку кращої якості за менші гроші. А якщо витратити більше і придбати Full HD-телевізор разом з акустичною системою 5.1, то ви будете відчувати себе як в кінотеатрі.

Модель Smart TV класу 'high end': Samsung UE65F9000 4K Ultra HD з діагоналлю екрана 55 дюймів. Біля цього телевізора є повний набір смарт-функцій і відмінну якість 3D-зображення. Навіть якість звуку у нього знаходиться на висоті, а різноманітність інтерфейсних роз'ємів дозволить підключити до нього будь-який зовнішній пристрій.

Какой Smart TV телевизор купить?

А як щодо аксесуарів?

Якщо продавець разом з телевізором буде вам наполегливо пропонувати позолочений HDMI-кабель за £40, ввічливо відмовтеся. Погані HDMI-кабелі теж продаються, але краще знайти компромісний варіант. Переконайтеся, що ви купуєте кабель потрібної довжини.

Ще поради?

Перед тим як визначитися з вибором, ви можете попросити продемонструвати вам роботу телевізорів різної цінової категорії. Але в магазині, як правило, налаштування зображення виставляються по максимуму. Так як навколо дуже багато світла, це завадить правильно оцінити якість картинки.

Якщо у вас є час і можливість, почитайте форуми, де люди діляться один з одним цінною інформацією щодо якості і характеристик різних моделей. Можна зареєструватися на форумі, щоб задати кілька питань. У будь-якому випадку, не варто сильно поспішати з покупкою нового телевізора, адже може появитися вигідну пропозицію, та і ви можете пошкодувати про те, що поспішили і не дізналися трохи більше. Поставтеся до проблеми з усією серйозністю і не поспішайте смітити грошима!

За матеріалами digitalspy.co.uk

|