Menu

Як налаштувати WiFi роутер

Якщо ви тільки що купили новий роутер D-Link DIR-300 NRU, ви можете відразу в адресному рядку браузера набрати http://192.168.0.1 У вікні входу в систему введіть логін: admin пароль: admin. Примітка. Якщо вам дістався роутер від знайомих і т.п., можливо, спочатку необхідно буде провести програмний скидання роутера (відновлення заводських налаштувань). Для цього передбачена кнопка ззаду коробочки, натиснути на яку можна тонким гострим предметом. Одразу при першому вході буде запропоновано змінити пароль. Вкажіть новий пароль для входу, після чого заново зайдіть в налаштування роутера. Після того як ви перезашли в налаштування роутера, на головній сторінці ви побачите загальну інформацію про роутері: версія прошивки, дата її складання, локальний адресу роутера. Примітка. Прошивка - це програмне забезпечення роутера, записане в його пам'ять. З моменту придбання роутера до поточного моменту виробник роутера D-Link DIR-300 NRU вже міг оновити версію прошивки на більш нову. Оновлення версії прошивки роутера D-Link DIR-300 NRU дозволяє іноді усунути деякі помилки і розширити можливості роутера. Не рекомендуємо займатися оновленням прошивки якщо у вас роутер досі працює справно.

Как настроить WiFi роутер

Налаштування роутера DIR-300 для підключення до інтернет Клацніть у лівому стовпці меню посилання «Мережа», потім на сторінці натисніть на рядок зі словом WAN.

Как настроить WiFi роутер

Налаштування зовнішнього мережевого інтерфейсу роутера В налаштуваннях підключення по локальній мережі під ім'ям WAN залишаємо без зміни «тип з'єднання» IPoE і галочку навпроти опції «Дозволити». Якщо ви підключені до інтернету через телевізійний кабель в поле MAC необхідно ввести мак-адресу мережевої карти комп'ютера, з якого ви до установки роутера виходили в інтернет. Дізнатися мак-адресу можна, виконавши в командному рядку запит getmac або звернувшись в технічну підтримку по телефону. МАК-адреса записується англійськими літерами і цифрами по парі, розділяючи їх знаком двокрапки, наприклад 00:45:FB:3E:29:AA. Якщо ви підключені до інтернет по виділеній лінії без модему, тоді поле MAC можна залишити порожнім. В опції «отримати адресу автоматично» всі абоненти за винятком тих, хто підключений через тв-кабель на вул. Шкільна, Хлебозаводская і Трудова, ставлять галочку. Якщо ви підключені до інтернет через тв-кабель на вул. Шкільна, Хлебозаводская або Трудова, тоді ви заповнюєте поля IP-адресу, Мережева маска IP-адреса шлюзу, Первинний DNS сервер, Вторинний DNS сервер. Ці адреси записані в договорі на останній сторінці.

Как настроить WiFi роутер

Корисна порада. Періодично, як тільки ви внесли зміни в налаштуваннях роутера, вибирайте в правому куті сторінки з меню «Система», варіант «Зберегти і перезавантажити», щоб налаштування не збилися до початкових після відключення електроживлення роутера.

Встановлення VPN-підключення на роутері Цей крок виконують тільки ті, хто підключений до інтернет по виділеній лінії, без використання тв-кабелю, інші відразу переходять до налаштувань бездротової мережі. Знову натисніть в лівій колонці меню варіант «Мережа» -> »З'єднання» та натисніть кнопку «Додати».

Как настроить WiFi роутер

Вибираємо тип з'єднання L2TP або PPTP. Галочку навпроти опції «Дозволити» залишаємо! Ставимо галочку навпроти «автоматично З'єднуватися», щоб роутер кожен раз при його включенні автоматично підключав інтернет. В опції «Як задати ім'я сервісу», вибираємо «хост» і пишемо в рядку «ім'я сервісу» nas.ivstar.net. В полі PPTP ім'я користувача записуємо ваш логін від інтернет (він повинен закінчуватися символами _vpn), в полі «пароль» та «підтвердження пароля» вписуємо пароль від інтернет. В опції «Шифрування» ставимо варіант «без шифрування». Тиснемо кнопку «Зберегти».

Как настроить WiFi роутер

Тепер знову повертаємося в меню «Мережа» і серед інших ви побачите крім з'єднання з іменами LAN і WAN ще одне з іншим іменем та типом з'єднання l2tp або pptp. Поставте в цьому рядку з новим з'єднанням крапку в стовпці «шлюз за замовчуванням». Тепер створене VPN-підключення буде використовуватись для виходу в інтернет.

Как настроить WiFi роутер

Знову не забуваємо про корисну пораду. Періодично, як тільки ви внесли зміни в налаштуваннях роутера, вибирайте в правому куті сторінки з меню «Система», варіант «Зберегти і перезавантажити», щоб налаштування не збилися до початкових після відключення електроживлення роутера.

Налаштування бездротового з'єднання wi-fi (вай-фай) на роутер DIR-300 NRU. Потужності вай-фай вистачає на будь-яку квартиру і навіть більше. Сигнал вашого роутера можна приймати і поверхом нижче або вище, однак рівень сигналу буде менше і швидкість може бути менше ніж у вас в квартирі. Щоб сусід не скористався вашим безпровідним інтернетом нахаляву, треба обов'язково поставити на доступ до вай-фай пароль. При необхідності положення антени на роутері і саме положення роутера в просторі квартири можна міняти, щоб добитися найбільш кращих умов прийому та максимуму сигналу. У лівому меню виберіть варіант Wi-Fi і далі Налаштування. Переконайтеся, що стоїть галочка опції «Включити бездротове з'єднання», а MBSSID в положенні Вимкнено.

Как настроить WiFi роутер

Установка назви вашої бездротової мережі Виберіть у меню зліва наступний розділ «Основні налаштування». У полі «SSID» введіть латинськими літерами або цифрами, або і тим і іншим назву вашої бездротової мережі, наприклад IVSTAR. Канал залишіть у положенні авто і тільки якщо у вас спостерігається нестабільна зв'язок по вай-фай, необхідно змінити значення на інше. В умовах міста при близькому розташуванні до джерела перешкод, наприклад, базі таксі, буває ситуація коли інтернет по проводах працює нормально, а через вай-фай погано працює. У цьому випадку вкажіть конкретний номер каналу за бажанням і перевірте експериментально найкраще значення номера каналу за якістю прийому і роботи інтернет. Бездротовий режим ставте в «B/G/N Mixed». Якщо ви користуєтеся тільки сучасними ноутбуками або мобільним телефоном, тоді можна вибрати варіант «G Only», що дозволить «розігнати» бездротовий зв'язок по максимуму.

Как настроить WiFi роутер

Установка пароля на wi-fi Щоб уникнути несанкціонованого підключення до вашої безпровідної мережі, необхідно встановити на неї пароль, який буде відомий тільки вам. Зайдіть по посиланню в лівій колонці налаштування безпеки» . В полі Мережева автентифікація поставте варіант «WPA-PSK/WPA-2-PSK mixed». У полі «Ключ шифрування PSK» наберіть ваш пароль 8 або більше символів, наприклад uH6KL#!kd або щось простіше. Не ставте банальні паролі 123, qwerty, password і т.п. Сусід за стінкою при бажанні халяви напевно спробує ці традиційні варіанти. WPA шифрування залишіть у положенні TKIP.

Как настроить WiFi роутер

На цьому роутер для користування інтернетом по проводах і без готовий. Можна, правда, ще зайти в інші розділи налаштувань, але це рекомендується робити тільки тим, хто усвідомлює для чого потрібні інші налаштування інакше при незнанні можна заблокувати собі інтернет або роутер буде працювати не так, як треба. За допомогою налаштувань інших опцій роутера рекомендуємо звертатися в нашу технічну підтримку або в будь-який комп'ютерний сервіс міста. Можливі проблеми при налаштуванні і роботі роутера і їх рішення Проблема. Після налаштування з'єднання WAN в розділі Статус відображається інформація про те, що роутер отримав IP-адресу, але доступ в інтернет відсутній, не пінгуются і не відкриваються навіть локальні сервера провайдера. Рішення. Зайдіть в налаштування з'єднання LAN і змінити IP адресу з 192.168.0.1 на інший, скажімо, 15.15.15.1. Потім виберіть у правому верхньому куті Зберегти і перезавантажити, після чого зайдіть в налаштування роутера вже під новою адресою, наприклад, як у нашому прикладі, написавши в адресному рядку http://15.15.15.1. Проблема. Ноутбук або мобільний телефон не бачить мою бездротову мережу або вона пропала, хоча індикатор бездротової мережі горить на роутері. Рішення. Зайдіть в налаштування роутера і змініть значення каналу з Авто на будь-яке значення на ваш вибір від 1 до 13. Проблема. Дуже часто інтернет гальмує через бездротовий зв'язок або пропадає зовсім, при цьому якщо підключитися до роутера по проводах все працює відмінно. Рішення. Можливо, що ваш роутер знаходиться в зоні дії перешкод, наприклад від неподалік розташовується базової станції стільникового зв'язку або зв'язку таксистів. Спробуйте а налаштування бездротової мережі змінити значення номера каналу (за замовчуванням стоїть значення Авто) на інший. Досвідченим шляхом знайдіть такий номер каналу (від 1 до 13) на якому зв'язок буде найбільш стійкою. Наскільки надійний роутер D-Link DIR-300 NRU, а також будь-який інший роутер Роутер - це маленький комп'ютер з обмеженими можливостями та з конкретно поставленим завданням. Як і будь-який комп'ютер, роутер теж може зависнути або вийти з ладу, аж до того, що він з вигляду буде схожий на робочий, однак фактично це буде не так. Вийти з ладу може навіть тільки що куплений роутер, тому зберігайте упаковку та чек від роутера на випадок повернення! На даний момент немає такої фірми або такої моделі роутера, яка б працювала надійніше, ніж всі інші, принаймні серед роутерів дешевого класу до 3 тисяч. У багатьох роутери працюють роками без збоїв, але комусь буває не щастить і доводиться міняти роутер мало не кожен місяць. Джерело: ivstar.net
|