Menu

MechBass - новий роботизований музичний інструмент, неймовірна автоматична бас-гітара

MechBass - новый роботизированный музыкальный инструмент, невероятная автоматическая бас-гитара


В останні роки у сучасному світі робототехніка все більше і більше починає входити в різні сфери нашого життя. Не є винятком того і музичний напрямок. На сторінках нашого сайту ми вже розповідали про роботизованому оркестрі KarmetiK Machine Orchestra, розробляється фахівцями Каліфорнійського інституту мистецтв, та про незвичайні роботизованих музичних інструментах, таких, як цей робот-ксилофон. Тепер же настала черга розповісти вам ще про одному музичному роботі, є незвичайною і неймовірною автоматичної бас-гітарою.

Робот MechBass є творінням Джеймса Маквея (James McVay), студента з університету Вікторії у Веллінгтоні (Victoria University of Wellington). Для кожної з чотирьох струн ця незвичайна бас-гітара має окремий роботизований "палець", здатний переміщатися уздовж струни незалежно від інших "пальців", і окремий щипковий механізм, здатний витягти звук з струни строго в необхідний момент. Така конструкція робота дає йому переваги перед людьми-музикантами, адже робот зможе взяти такий акорд, який не дозволить взяти людині довжина та гнучкість його пальців.

MechBass - новый роботизированный музыкальный инструмент, невероятная автоматическая бас-гитара


Основою системи управління є мікропроцесорний модуль з робототехнического набору Arduino. Робот MechBass здатний відтворювати музичні звуки, отримуючи від комп'ютера на сигнали управління по поширеній музичного інтерфейсу MIDI. Всі деталі робота були виготовлені за допомогою технологій тривимірної друку або вирізані лазером з матеріалів, які не можуть виступати в якості "тривимірних чорнила для тривимірного принтера. Вся конструкція робота MechBass розрахована таким чином, що б максимально придушити паразитні звуки від роботи сервоприводів, передвигающих виконавчі механізми робота.

А на наведеному нижче відеоролику можна побачити робота MechBass в дії, грає бас-партію в одній з музичних композицій.



|