Menu

Компанія KMel Robotics організувала музичну групу з літаючих роботів

Компания KMel Robotics организовала музыкальную группу из летающих роботов


Уявіть собі, що якби кілька років тому хтось згадав про те, що роботи будуть об'єднуватися в групи і виконувати досить якісну музику, то інші люди подивилися б на цю особу як на трохи чокнутого. Але в нинішній час цим нікого вже не здивуєш, нашим читачам відома рок-група Compressorhead з її роботом-ударником StickBoy, група Z-Machines, а нещодавно, компанія KMel Robotics об'єднала в музичну групу кілька літаючих многороторних роботів.

У розпорядженні роботів-безпілотників знаходиться гітара, ударна установка, кілька клавішних інструментів і набір дзвонів різної тональності. Літаючі "музиканти", здійснюючи запрограмовані коливальні рухи, зачіпають спеціальними елементами їх конструкції за струни, натискають на клавіші та вчиняють інші дії, кінцевим результатом яких є вилучення звуку з модифікованих музичних інструментів.

Злагоджені дії групи літальних апаратів, що координується одним центральним комп'ютером, дозволяють їм зіграти цілком впізнавані музичні теми з кінофільму "2001: A Space Odyssey", різдвяну пісню "Carol of The Bells" та інші музичні композиції. Слід зазначити, що над створенням музичного гурту з літаючих безпілотників фахівці компанії KMel Robotics працювали спільно з фахівцями таких відомих компаній, як Intel і Lockheed Martin. А найближчий живий концерт цієї незвичайної групи відбудеться вже цього місяця на фестивалі Science and Engineering Festival у Вашингтоні.



|