Menu

Група акванавтів приступила до підводної дослідницької місії, тривалістю в один місяць

Группа акванавтов приступила к подводной исследовательской миссии, длительность в один месяц


Члени команди акванавтів, очолюваної Фабьеном Кусто (Fabien Cousteau), онуком відомого океанографа Жака Кусто (Jacques Cousteau), приступили до виконання дослідницької місії на дні океану. Ця місія, яка отримала назву Mission 31 триватиме рівно 31 день і стане свого роду рекордом за тривалістю безперервного перебування людей-дослідників під водою. Кусто і його команда опустилися на морське дно в неділю, 1 червня 2014 року, о 15:00 за часом Гринвіцького меридіана. Місцем проживання дослідників стала підводна станція Aquarius Reef Base, що знаходиться на глибині 20 метрів в районі архіпелагу Флорида-Кіс (Florida Keys).

В ході своєї місії акванавти займуться випробуваннями нових підводних технологій і дослідженнями впливу кліматичних змін на корали та інші види морського життя. Ще однією метою проведення місії Mission 31 є залучення уваги до океанографічних досліджень і до "пригод, ризику і містики того, що приховано від нас товщею морської води".

Акванавти будуть проводити у воді за межами станції Aquarius по шість-дев'ять годин щодня, виконуючи дослідження і всілякі експерименти. Весь хід місії буде транслюватися онлайн через Інтернет в режимі реального часу, а на основі всіх знятих за місяць досліджень матеріалів після буде створено повнометражний документальний фільм. Крім всього вищесказаного, протягом місяця перебування під водою акванавти будуть дослідити фізіологічний і психологічний вплив на людину тривалих занурень і тривалого перебування в замкнутому середовищі підводній станції.

Самим фактом реалізації місії Mission 31 дослідники відзначать 50-ю річницю відомої експедиції Continental Ice Shelf Station Two (Conshelf Two), яка була проведена у 1963 році під керівництвом Жака Кусто. У ході місії Conshelf Two Жак Кусто провів 30 днів, перебуваючи на глибині 9 метрів нижче поверхні Червоного моря.

Aquarius Reef Base є єдиною на сьогоднішній день підводного станцією, на борту якої можуть жити люди протягом тривалого часу. Станція була створена і підтримується Національним управлінням океанічних і атмосферних досліджень (National Oceanic and Atmospheric Administration) і Міжнародним університетом Флориди (Florida International University).

|