Menu

Машини-монстри: Century Camera - найповільніша в світі камера, яка буде знімати єдиний знімок протягом 100 років

Машины-монстры: Century Camera - самая медленная в мире камера, которая будет снимать единственный снимок в течение 100 лет


Дуже важко собі уявити, скільки руху фіксується у всьому світі в режимі реального часу за допомогою камер спостереження, побутових камер і камер смартфонів звичайних людей. Відомий сервіс Google Streetview дозволяє заглянути практично в будь-який куточок земної кулі. А в деяких випадках цей сервіс виступає в якості своєрідної "машини часу", дозволяючи відстежувати серії знімків зміни, які зазнали багато часу ті чи інші місця. Все перераховане вище є повною протилежністю того, що задумала команда галереї Team Titanic Gallery спільно з відомим експериментатором Джонатоном Китсом (Jonathon Keats).

Машины-монстры: Century Camera - самая медленная в мире камера, которая будет снимать единственный снимок в течение 100 лет


Використовуючи технологію найпростішої безлинзовой камери, група виготовила сотню того, що вони назвали "фотографічними капсулами часу". Замість фотоплівки або фотопаперу камера Century Camera буде фіксувати знімок на шарі фоточутливого матеріалу, нанесеного на поверхню металевої пластини. Чутливість матеріалу дуже низька і підібрана так, що один єдиний знімок камера Century Camera буде фіксувати протягом 100 років, показуючи все еволюції місця, що потрапив в об'єктив камери.

"Фотографії, які будуть зроблені камерами Century Camera, будуть демонструвати не просто певне місце, на них можна буде побачити, як змінювалася це місце протягом тривалого часу", - розповідає Джонатон Кітс, - "наприклад, старий житловий будинок, простояв кілька років після початку зйомки, залишить на знімку лише примарний слід, але хмарочос, побудований на цьому місці, буде видно чітко і ясно".

Машины-монстры: Century Camera - самая медленная в мире камера, которая будет снимать единственный снимок в течение 100 лет


Місцем, яке буде зніматися першою камерою Century Camera, стане Берлін. Решта 99 камер, вартістю 10 євро кожна, зможуть придбати собі всі бажаючі, які і вирішать, що саме буде знімати їх камера. Зйомка всіх камер завершиться до 2116 році, а 16 травня 2116 року в Берліні пройде виставка, на якій будуть представлені всі відновлені знімки, зроблені уцілілими до того моменту часу камерами Century Camera.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.

|