Menu

Transform - динамічна меблі майбутнього, здатна змінювати своє функціональне призначення

Transform - динамическая мебель будущего, способная менять свое функциональное назначение


Навіть найсучасніша меблі є статичною, вона не може змінювати свою форму і функціональне призначення згідно із бажанням і настроєм її власників. Але меблі майбутнього буде володіти всіма вищезазначеними здібностями, і навіть більше, вона буде здатна самостійно виконувати деякі види робіт. Перші кроки на шляху створення такої "розумної" меблів зробили дослідники з Массачусетського технологічного інституту, які розробили і виготовили комплект меблів, що отримав назву Transform.

Слід зазначити, що робота була виконана дослідниками з групи Tangible Media Group Массачусетського технологічного інституту, яку очолює професор Хіроші Ішії (Hiroshi Ishii), а повністю закінчений проект був продемонстрований на конкурсі Lexus Design Amazing 2014, який проходив у Мілані в цьому місяці. Як можна переконатися, переглянувши наведені нижче відеоролики, дизайн комплекту Transform натхненний природними рухами води, піску і повітря.



"Простота рухів, що є вершиною айсберга складного обчислювального світу, є основним аспектом проведеної нами демонстрації" - розповідає професор Ішії, - "Елементи сучасної меблів є абсолютно статичними об'єктами, наша група, використовуючи поки лише рух елементів вгору і вниз, дозволяє отримати хвилеподібні рухи, копіюють рух трьох природних стихій, що дозволяє надати меблів різну форму і змінити її функціональне призначення".

В даний час в установці Transform використані більше тисячі рухомих елементів, кожен з яких приводиться в дію своїм власним приводом. Приводами керує комп'ютерна система, яка отримує дані про рух зі спеціалізованих датчиків, що дозволяє системі відтворювати природні рухи з високим рівнем достовірності. В недалекому майбутньому дослідники планують розширити можливості меблів Transform ще одним ступенем свободи, можливістю здійснення рухів ще в одній площині. І в цьому випадку вже можна буде починати думати про створення якоїсь універсальної меблів, яка може забезпечити кардинальні перетворення, наприклад, перетворити вітальню в спальню або в іншу кімнату житлового приміщення.



|