Menu

Американська поліція отримує терагерцовый сканер, здатний виявити зброю, приховане під одягом.

Американская полиция получает терагерцовый сканер, способный обнаружить оружие, скрытое под одеждой.


Поліцейське управління Нью-Йорка, спільно з американським Міністерством оборони, починають тестування нової системи, яка, використовуючи радар терагерцового діапазону, здатна виявити зброю і вибухівку, приховані під одягом людини. Нова система встановлюється на поліцейському автомобілі і дозволяє службовцям поліції оглядати юрбу, не залишаючи машини.

"Ми можемо використовувати такі системи в ряді окремих випадків і в місцях, де висока ймовірність проведення терактів або нападів із застосуванням зброї" - розповідає спеціальний уповноважений поліцейського управління Рей Келлі (Ray Kelly), - "Крім цього, розумне використання такої системи дозволить скоротити кількість випадків, коли поліцейським доводиться залишати машину, зупиняти і обшукувати підозрілих людей".

Дослідний зразок системи, який зараз проходить випробування, має досить невеликий радіус дії, всього метр-два, але фахівці, що стоять за розробкою терагерцового радара, стверджують, що без праці можна збільшити радіус дії системи до 25-30 метрів. А така дальність дії вже є прийнятною для поліцейського і військового застосування.

Не дивно, що впровадження такої "агресивної" технології викликає протест від захисників особистого життя громадян, які вважають, що використання таких терагерцовых систем порушують права людини. "Це порушує недоторканність Вашої особистої життя. Адже Ви піддаєтеся прихованого поліцейському огляду навіть якщо Ви просто, нічого не порушуючи, йдете по вулиці".

|