Menu

Q-Warrior - аналог Google Glass військового призначення

Q-Warrior - аналог Google Glass военного назначения


Носіння високотехнологічних очок Google Glass змушує людей виглядати не дуже звичайно, і в деяких випадках досить курйозно. Але використання такої технології у військовій області може перетворити солдат щось інше, в смертельну помісь Термінатора, Універсального Солдата і Залізної Людини. Свій варіант реалізації технології доповненої реальності військового призначення представляє відома компанія BAE Systems. Їх пристрій, що отримало назву Q-Warrior і базується на основі технології Q-Sight, являє собою повнокольоровий тривимірний дисплей, монтуємий на солдатському шоломі, який надає солдату можливість "швидкої оцінки і орієнтування в навколишньому середовищі в режимі реального часу".

Система Q-Warrior за допомогою прозорого дисплея з високою роздільною здатністю накладає дані та додаткові потоки відеоінформації на зображення навколишнього середовища, видимої очима солдата. Система забезпечує функції поглибленого нічного бачення, відміток точок прив'язки на місцевості, інформацію про напрямки і здатна ідентифікувати ворожі і невраждебные мети. В якості додаткової інформації солдату відображається інформація про наявних у нього в наявності ресурсах, включаючи боєприпаси, і про ресурси, що є у розпорядженні знаходяться поруч солдатів, що дозволяє провести координацію їх дій.

Q-Warrior - аналог Google Glass военного назначения


Система Q-Warrior орієнтована на спільне використання з армійським экзоскелетом-костюмом TALOS (Army Tactical Assault Light Operator Suit), розробка якого ведеться в даний час. Цей костюм, за рахунок використання підсилювачів м'язової сили дозволяє солдату нести на собі досить значний вантаж, не відчуваючи при цьому втоми, система рідкої броні костюма здатна зупиняти осколки і кулі з стрілецького озброєння, а медична підсистема дозволяє швидко запечатати отримані поранення за допомогою спеціальної піни.

Спочатку випробовувати і використовувати можливості, що надаються системою Q-Warrior, будуть бійці підрозділів спеціального призначення. Але керівництво компанії BAE Systems розраховує на те, що в недалекому майбутньому подібна система буде знаходитися в розпорядженні кожного солдата.



|