Menu

FuturoCube: «Кубик Рубіка», «Тетріс», «Змійка» та інші ігри в одному гаджет

FuturoCube: «Кубик Рубика», «Тетрис», «Змейка» и другие игры в одном гаджете

Нова електронна іграшка-головоломка поєднується в собі безліч легендарних і знайомих чи не кожному ігор, а також пропонує ряд ще не знайомих.

В ті часи, коли про смартфонах і портативних комп'ютерах можна було хіба що прочитати у фантастичних творах, угорський винахідник Эрне Рубік придумав іграшку, яка завоювала світ. Трохи пізніше настав час простих, але цікавих портативних ігор - «Електроніки», «Тетрису», «Змійки». Сьогодні чарівність простоти спирається на сучасні технології, явний приклад тому - ігрова консоль Futuro Cube чеської компанії Princip Interactive.

Крім «кубічної» версії «Змійки», ускладненого варіанти японської гри гомоку, «Кубриса» (як нескладно здогадатися, модифікації «Тетрису») і інших ігор, Futuro Cube пропонує своєрідний кубик Рубіка:

Кожна грань куба розбита на 9 світлодіодних квадратів з 64 - або 255-крокової ШИМ для плавного управління переходами яскравості і кольору. Всупереч першому враженню, квадрати не є сенсорними, однак трехосевой МЕМС-акселерометр дозволяє зафіксувати момент натискання на поверхню або її «повороту». Датчики також відстежують, яка сторона куба спрямована вгору, і виявляють різні схеми руху, щоб забезпечити управління жестами.

Futuro Cube управляється процесором Cortex M3 з архітектурою ARM, підтримує 128 МБ вбудованої пам'яті (NAND Flash), а живиться від літій-полімерного акумулятора ємністю 1 А·год - за твердженням виробника, грати можна годинами, а повна зарядка від micro-USB (службовця також для оновлення З пристрою) займає близько 2,5 годин. Власний протокол радіозв'язку на частоті 2,4 ГГц дозволяє організувати багатокористувацькі ігри - головне, щоб учасники не розбрідалися далі, ніж на 5 метрів.

FuturoCube: «Кубик Рубика», «Тетрис», «Змейка» и другие игры в одном гаджете

Незабаром очікується вихід SDK для сторонніх розробників, що дозволить всім бажаючим (і вміє створювати ігри для Futuro Cube, які можна буде завантажити на пристрій разом з новинками від виробника. В даний час ціна іграшки становить €60.

|