Menu

Голографічні зображення в натуральну величину незабаром зможуть з'явитися в кожному будинку

Голографические изображения в натуральную величину вскоре смогут появиться в каждом доме



У науково-фантастичних фільмах, починаючи з "Зоряних воєн" і "Назад в майбутнє", ми дуже часто бачимо голограми, які мають інтерактивної складової. Дивлячись на кадри з цих фільмів, у багатьох з нас з'являється почуття жалю щодо того, що такі технології ще дуже далекі від втілення їх у дійсності. Звичайно, в даний час вже існує ряд голографічних проекторів, але всі вони дуже далекі від тієї універсальності, демонстрованої голограмами з фантастичних фільмів. Але, з великою ймовірністю, така ситуація може змінитися в найближчому майбутньому, компанія Provision 3D Media, одна з провідних світових компаній в області 3D-проектування і створення голографічних зображень, планує зайнятися розробкою того, чим, напевно, захоче мати кожен з нас - проектором, здатним створювати інтерактивні голографічні зображення в натуральну величину.

Технологія HoloVision, яка буде розроблена компанією Provision 3D Media, не буде проектувати на скло якусь подобу голографічного зображення, квазиголограмму. Вони обіцяють, що це буде тривимірне зображення в натуральну величину, вільно "плаваюче" в просторі, яке буде створюватися на максимальній відстані 2.5 метрів від проектора. І це не буде примітивним зображенням, яке міг створити робот R2D2, це буде повнокольорове зображення з насиченими кольорами, яке змусять "нервово палити в сторонці" більшість голографічних установок з фантастичних фільмів.

Природно, можливості майбутньої системи HoloVision будуть не безмежними, в її роботі буде існувати ряд обмежень. Навряд чи варто сподіватися на те, що голографічний людина, що стоїть у вашій кімнаті, зможе укласти вас в обійми або відправитися в їдальню для того щоб розділити з вами трапезу. Хоча останнім можна буде реалізувати, встановивши по квартирі відразу кілька проекторів HoloVision.

Але, незважаючи на ряд обмежень, голографічна технологія HoloVision вже в недалекому майбутньому може стати частиною нашого повсякденного життя. В даний час компанія Provision 3D Media почала збирати кошти на реалізацію проекту HoloVision через відомий сервіс Kickstarter. Згідно наданої ними інформації для того, щоб привести голографічний технологію до комерційного увазі їм потрібна сума в 950 тисяч доларів.

Будемо сподіватися, що компанії Provision 3D Media посміхнеться удача, завдяки чому люди зможуть отримати повнокольорові інтерактивні голограми, які стануть частиною нашого життя. А на наведеному нижче відеоролику можна побачити, як це все буде виглядати, якщо технологія HoloVision втілиться у реальність.



|