Menu

Технологія Thermal Touch для систем доповненої реальності дозволить перетворити на сенсорну поверхню все навколишнє середовище

Технология Thermal Touch для систем дополненной реальности позволит превратить в сенсорную поверхность всю окружающую среду


Дуже скоро пристрою доповненої реальності, такі як окуляри Google Glass, стануть цілком буденною річчю. Але вони не зможуть зробити дерева більш високі, а Сонце, завдяки їм, не зможе світити більш яскраво. Замість цього пристрою доповненої реальності зможуть докорінно перевернути те, як ми взаємодіємо з предметами і об'єктами обстановки навколишнього середовища, дивлячись на журнальний столик, приміром, ви зможете грати в одну з настільних ігор, а читаючи журнал, ви отримаєте можливість негайно зробити онлайн-покупку придивилася вам речі.

Розуміючи перспективу розвитку галузі доповненої реальності, всі провідні виробники електроніки, в тому числі, компанія Google, Samsung та інші вже розробили або ведуть інтенсивну розробку пристроїв, що реалізують функції доповненої реальності. Але, жоден з існуючих зразків таких пристроїв не надає користувачу можливості інтерактивної взаємодії з реальним навколишнім середовищем. Це положення вирішили виправити фахівці компанії Metaio. Розроблена ними технологія під назвою Thermal Touch є розширює доповненням до будь-якої іншої технології доповненої реальності, з її допомогою користувач може взаємодіяти з об'єктами реальної навколишнього середовища точно так, як він взаємодіє з віртуальними об'єктами на екрані смартфона або планшетного комп'ютера.

Використовуючи жести і рухи рук, користувач отримує можливість змінювати колір і масштаб відображення обраних об'єктів, а тривале утримання пальця на поверхні певного об'єкта моментально приведе користувача на веб-сайт, пов'язаний з цим конкретним об'єктом або присвячений подібних об'єктів.

Технология Thermal Touch для систем дополненной реальности позволит превратить в сенсорную поверхность всю окружающую среду


Основою системи Thermal Touch є пара камер, звичайна і теплова. Звичайна камера використовується для контролю навколишнього середовища, розпізнавання об'єктів і відслідковування рухів рук користувача. Функцією теплової камери є визначення моменту торкання користувача поверхні об'єкта і обчислення наближеного сили натискання.

Система Thermal Touch розробляється таким чином, що вона зможе працювати з будь-яким пристроєм доповненої реальності, навіть зі смартфонами і планшетними комп'ютерами, а не тільки очками зразок Google Glass. Ця особливість дозволить будь-яким людям користуватися розширеними функціями доповненої реальності без необхідності витрачати істотні суми на придбання нових пристроїв.

Фахівці компанії Metaio працюють над тематикою доповненої реальності з 2003 року і весь накопичений ними досвід був закладений в різні аспекти технології Thermal Touch. Але, на превеликий жаль, масовий випуск пристроїв Thermal Touch в даний час неможливий через відсутність на ринку малогабаритних і малопортебляющих теплових камер. Як тільки така камера буде зроблена, а це повинно відбутися неминуче, то через нетривалий час люди зможуть знайти абсолютно нові можливості управління навколишнім їх середовищем.



|