Menu

Колишній інженер Google розповів про розрахунку часу прибуття в Google Maps

Бывший инженер Google рассказал о расчете времени прибытия в Google Maps

Більшість навігаційних додатків пропонують розрахунок очікуваного час прибуття (ETA), тобто оцінку часу до передбачуваного досягнення кінцевого пункту яким-небудь об'єктом. Компанія Google просунулася в цьому питанні далеко вперед, обійшовши багатьох конкурентів. Колишній інженер Google розповів, яким чином розраховується ETA в додатку Google Maps.

"Як і в аналогічних продуктах, в Google Maps розрахунок ЕТА залежить від багатьох параметрів, - каже колишній інженер Google Річард Рассел. - До джерел інформації відносять: обмеження швидкості, встановлений правилами дорожнього руху, кількість поворотів на шляху прямування, середню швидкість руху в даній області в різний час доби, а також інформацію, отриману від різних користувачів. Виходячи із сукупності даних, в режимі реального часу прогнозується ETA"

Рассел пояснив, що постачальники навігаційної інформації постійно порівнюють свої дані в реальному часі в різних умовах руху, використовуючи їх для коригування алгоритмів розрахунку ETA. В результаті, компанії, що мають інформацію про фактичної ситуації на різних маршрутах, в кінцевому підсумку дають більш точний прогноз.

Але, незважаючи на великі зусилля, які витрачаються на поліпшення розрахунків, інженер зазначив, що найближчим часом їх точність навряд чи покращиться.

"Розрахунок ЕТА проводиться для поточного стану на маршрутах прямування, у той час як дорожній рух часто непередбачувано, - пише Рассел. - Навіть якщо є повна інформація про завантаженість або будь-яких факторах, наприклад, дорожніх роботах, що впливають на швидкість руху, неможливо передбачити збій світлофора або повільно рухається вантажівка"




 

|