Menu

Компанія Google представила дослідний зразок автомобіля-робота, у якого немає керма, педалей та інших органів управління

Компания Google представила опытный образец автомобиля-робота, у которого нет руля, педалей и прочих органов управления


Буквально днями компанія Google представила увазі громадськості досвідчений зразок нового двомісного самокерованого автомобіля-робота, схожого на малогабаритну малолітражку. Крім досить незвичайної форми кузова, цей автомобіль, на відміну від інших автомобілів-роботів компанії Google на основі Prius і Lexus, не має ні керма, ні педалей, ні інших елементів управління. Ще однією відмінною рисою цього автомобіля є те, що його конструкція була розроблена абсолютно з нуля і це є демонстрацією того, що може чекати нас в недалекому майбутньому.

"Зараз ми займаємося дослідженнями того, на що можуть бути схожі самокеровані автомобілі майбутнього. В ході своїх експериментів ми створюємо унікальні досвідчені зразки, які здатні пересуватися, не вимагаючи ніякої уваги і втручання з боку людини. У цих автомобілів немає керма, педалей газу і гальма, вони просто не потребують в них. Людині достатньо лише сісти в автомобіль, вказати пункт призначення і натиснути на кнопку, що дозволяє рух" - пишуть представники компанії Google в заяві.

"Вся робота лягає на плечі численних датчиків, комп'ютерів системи управління, спеціалізованих алгоритмів і виконавчих механізмів. Транспортні засоби майбутнього будуть повністю самостійні настільки, наскільки це взагалі можливо, і це буде величезним кроком вперед в справі забезпечення безпеки руху".

Компания Google представила опытный образец автомобиля-робота, у которого нет руля, педалей и прочих органов управления


Створений компанією Google досвідчений автомобіль-робот є повністю електричним автомобілем, здатним розвивати швидкість до 40 кілометрів на годину. На приладовій панелі автомобіля знаходиться сенсорний екран, що дозволяє людині задати маршрут руху і стежити за переміщенням автомобіля. Крім цього, на панелі присутні всього дві кнопки, які служать для почав руху і для екстреної зупинки автомобіля в разі виникнення будь-якої несподіваної ситуації.

Те, що можна побачити на наведених світлинах, не може похвалитися привабливим для людей дизайном. Але інженери компанії Google навмисно обійшли цю частину стороною, вони зосередилися на розробці нових систем датчиків, які дозволяють автомобілю охопити навколишній простір з кутом огляду в 360 градусів на глибину понад 180 метрів. Інтелектуальна система управління демонструє стиль дуже акуратного водіння, автомобіль ніколи не потрапляє в "мертві точки", вільно переміщається по найскладнішим дорожніх розв'язок, чекає зеленого сигналу світлофора і навіть пропускає пішоходів, що виходять на проїжджу частину в недозволеному для них місці.

Слід зазначити, що створення цього досвідченого зразка автомобіля-робота не переслідує ніяких намірів компанії по створенню і продажу таких автомобілів. Метою цього автомобіля є демонстрація можливостей технологій та залучення до участі в цій справі великої кількості потенційних партнерів.

Згідно з планами компанії Google, найближчим часом буде створено ще близько сотні таких досвідчених зразків автомобілів-роботів. Ці автомобілі, які в цілях безпеки будуть забезпечені кермом та іншими органами управління, візьмуть участь у великій програмі випробувань, метою якої буде накопичення досвіду водіння, створення відповідних баз даних, подальше вдосконалення апаратної і програмної частин систем управління самокерованих автомобілів-роботів.



|