Menu

[App Store] Вгадай слова. Суміш «Ерудита» і кросворду


[App Store] Угадай слова. Смесь «Эрудита» и кроссворда

Жанр: Логічна гра
Розробник/Видавець: Georgy Meringov
Версія: 1.3
iPhone + iPad: Безкоштовно [Скачати з App Store]

Є щось привабливе в логічних іграшках, пов'язаних з угадыванием слів. Згадайте фурор, який виробила минулого ігрового шоу «Поле чудес». Або банальні кросворди, коли здається, що зараз почнеш розгадувати їх і заснеш, а не тут-то було - настає азарт і заспокоюєшся, поки не вирішиш всю головоломку на газетній чи журнальній листочку, навіть залучаючи для цього сусідів, друзів, рідних і Google. Згадайте стару-добру гру «Ерудит». Років 20 тому дарував таку у великій картонній коробці друга дитинства на день народження і ми в неї бадьоро різалися. Я виграв, багато раз, правда, мухлевал і підглядав у картки з відповідями. Гра «Вгадай слова» теж з такої категорії розваг, причому це своєрідна суміш «Ерудита» і кросвордів. Більш того, в порівнянні з аналогами у неї є ряд цікавих особливостей і крім незвичайної суміші жанрів.

«Вгадай слова» не вражає неймовірною графікою або якимось особливим звуковим супроводом, але для ігор такого жанру важливіше зміст, а не обгортка, а ось з цим у героя огляду все в порядку. Власне, його суть відбита в назві, але процес вгадування слів загорнутий в оригінальну оболонку.

Зокрема, ви відразу знаєте, скільки букв в словах і які саме букви в них використовуються, причому вибір не особливо великий - буквально вісім символів:


[App Store] Угадай слова. Смесь «Эрудита» и кроссворда

Тобто, при бажанні, можна просто складати слова із запропонованих літер, клікати на веселого і зубастого колобка, після чого почути або радісне «ВАУ», якщо ви вгадали, або спостерігати кислу фізіономію істоти при провалену спробу взяти загадку нахрапом.

Другий варіант розгадування головоломки - це використання підказок. Клікніть по кожному прихованого слова і побачите його опис. До речі, підказки - це одна з важливих фішок гри, так як вони складалися авторами вручну, а не були взяті із загальних джерел, начебто Wikipedia або тлумачних словників. Тобто банальним пошуком в Google відповіді ви не знайдете. Інтернет в будь-якому випадку допоможе, але доведеться покопатися - перевірив на собі.


[App Store] Угадай слова. Смесь «Эрудита» и кроссворда

Трапляються легкі слова, бувають складні, а зустрічаються начебто прості визначення, але підказка виглядає як свого роду логічна загадка. Наприклад, підказка «Частину тижня» вказує на слово «День», а «Бічний нахил» натякає на «Крен». Виходить така собі багатоетапна розминка звивин: не можеш вгадати слово відразу - намагаєшся підібрати по буквах, не виходить і це - шаришь по просторах Інтернету.

Є і третій спосіб - клацнути на мішечок в хмарі з підказкою, після чого висвітиться одна буква - як у «Поле чудес». Ще один клік - з'явиться друга літера. Безкоштовно доступна можливість відкрити десять букв. Хочете більше - доведеться заплатити. Крім того, відключення реклами теж коштує грошей. Я першим ділом вирубав саме її, так як вже дуже нав'язливо висить оголошення у верхній частині екрана.


[App Store] Угадай слова. Смесь «Эрудита» и кроссворда

Якщо ви думаєте, що подужаєте гру швидко, то це не так. Всього в поточний момент доступно 405 рівнів по десятку і більше слів у кожному. Щоб перейти на наступний рівень, необхідно вгадати хоча б дві третини слів.

Варто відзначити, що доступно безкоштовно 45 рівнів, за інші доведеться доплатити руб 33.


[App Store] Угадай слова. Смесь «Эрудита» и кроссворда

Ще одна цікава особливості гри - приховані слова. Вони не задані в ігровому полі, але складаються із запропонованих літер. Це можуть бути рідкісні, часто повторювані або навіть грубі слова. Якщо вгадали таке, то отримаєте з полиці пиріжок, вірніше додаткову порцію очок.


[App Store] Угадай слова. Смесь «Эрудита» и кроссворда

Окуляри в свою чергу визначають ваше місце в глобальному рейтингу Game Center і серед друзів. Народ жжот напалмом і примудряється набрати за сотню тисяч очок - і коли вони час знаходять розгадувати стільки слів?


[App Store] Угадай слова. Смесь «Эрудита» и кроссворда

Начебто все добре, але завжди є що поліпшити. Ненав'язлива музика в меню і в процесі гри, трошки анімації - дрібниці, а вже приємніше. Сподіваюся, в майбутньому все це з'явиться. Крім того, хотілося б більш явну довідку, ще краще, щоб вона автоматично запускалася при першому вході в гру. Я особисто далеко не відразу розібрався в логіці введення слова (набираєш слово→клацаєш на колобка, але проста логіка плутається підказками), а довідку помітив вже після того, як до всього дійшов сам (іконка зі знаком питання в ігровому меню).

У загальному і цілому іграшка сподобалася - затягує. Поважаю підхід розробників, самостійно створили більшість підказок, що оживляє «Вгадай слова» і виділяє продукт серед аналогів в App Store. Якщо є трохи вільного часу - завантажте іграшку і трішки понапрягайте свою пам'ять і мозок. Не пошкодуєте.

iPhone і iPad: Безкоштовно [Скачати з App Store] Юзабіліті: 4, Функціональність: 4+, Інтерфейс: 3, Ціна/якість: 4, Вердикт: 4


[App Store] Угадай слова. Смесь «Эрудита» и кроссворда

|