Menu

[Mac App Store] VPlayer. ВРитме музики


[Mac App Store] VPlayer. ВРитме музыки

Вид З: Онлайн-медіаплеєр
Розробник/Видавець: Russian Internet Solutions
Версія: 1.0.5
Ціна: Безкоштовно [iTunes link]

І знову ми торкнемося теми музичного розділу ВКонтакте, дивним чином не торкаючись теми піратства. Адже якщо ви і слухаєте там музику, то лише в ознайомлювальних цілях, не чи правда?

Досі актуальне питання, яким програвачем користуватися для прослуховування музики з онлайну - браузерних або окремим. Якщо окремий програвач поширюється безкоштовно, як VPlayer це сильний аргумент на його користь. Правда, не можна забувати і про функціональність. Обговорювана програма хороша по своїм можливостям, але це не означає, що вона не потребує доопрацювання.


[Mac App Store] VPlayer. ВРитме музыки

Плейлистом для VPlayer служить список, який відображається в правій частині екрана. Це може бути ваша особиста колекція («Музика»), один із збережених списків, колекція одного з ваших друзів, або - пошукова видача. Механізмів для пошуку тут цілих два: по друзях (він же, як не дивно, по плейлістам) і по треках. Пошук по друзям - далеко не такий «розумний», як в самій соцмережі. Там ви, наприклад, можете знайти друга, вбивши його ім'я транслітом, а тут такий фокус не проходить. Що стосується пошуку по треках, він-то якраз дублює такий з самого ВКонтакте, однак видача формується відразу з усіх знайдених треків. Якщо ж шукати в браузері, вам спочатку покажуть відповідні треки з вашої колекції, що цілком логічно.


[Mac App Store] VPlayer. ВРитме музыки

Будь сформований список пісень можна відсортувати (за назвою, виконавцю або тривалості), а ось перелік друзів - навпаки, вже відсортований за прізвища та подальшої сортування не піддається. Чи вважати це недоліком? Не те що б, але додаткова опція все одно була б до речі.

Механізм власних плейлистів - скопійований з iTunes... і це добре, адже нічого зручніше поки не придумали! Ще б видалення працювало як треба. Як раз про видалення поговоримо в кінцівці відеоогляду, а до того - дізнаємося, як зберігати пісні зі списків:

Подивившись відеоогляд, ви могли дізнатися, що клавіші «наступний-попередній трек» працюють тільки під час вопроизведения. Взагалі, ідеологія органів управління плеєром була продумана десятиліття тому, і подібне ну абсолютно не допустимо. Як і відсутність режиму повтору однієї пісні (


[Mac App Store] VPlayer. ВРитме музыки
).

Зазначу іконку в рядку меню OS X. Рада розробникам: нехай за натисканні на неї висвічується виконавець і назва треку програється. Також її необхідно зробити отключаемой. І, нарешті, VPlayer повинен розпізнаватися системою, як музична програма - щоб працювали кнопки управління на клавіатурі (F7-F8 F9). Якщо підбити цю «косметику», ціни програвача не буде.


[Mac App Store] VPlayer. ВРитме музыки

Ціна: Безкоштовно [iTunes link] Юзабіліті: 3+, Функціональність: 3+, Інтерфейс: 4, Вердикт: 4
|