Menu

На Apple подали в суд через EarPods


На Apple подали в суд из-за EarPods
Патент - це складний документ, а торгова марка - не більш ніж позначення, проте засудити можна і за те, і за інше. Ми не раз ставали свідками того, як Apple викликали в суд з приводу її торгових марок, і як вона потім вирішувала питання з допомогою хрустких банкнот. Так, але цей випадок - особливий. Строго кажучи, Apple на цей раз ніде не напартачила, а її все одно закликають до відповіді. Все через... фонетики.

EarPods - так називаються хвалені навушники з комплекту трійки пристроїв, представлених у вересні минулого року. HearPods - річ інша, і від іншої компанії. Це слухові апарати, які робить однойменна фірма зі складу Randolph Divisions. Дві назви відрізняються на одну букву, але їх легко сплутати з вимови. Ось Randolph і відправилася з позовом в Окружний суд штату Гаваї.

Apple могла б отримати певну перевагу, якби в її активі доменне ім'я earpods.com або earpod.com. На жаль, але перший адреса зайнятий кимось іншим, а другий і зовсім належить тій же Randolph. Враховуючи, що марка «HearPod» ось вже 6 років як зареєстрована, нас може чекати цікаве бій... [tnw]

|