Menu

Боремося з проблемами відправки SMS-повідомлень на iPhone

Кілька днів тому я запізнився на важливу зустріч і мені терміново потрібно було попередити людини про затримку. На жаль, напередодні я забув продовжити тариф мобільного інтернету, а при відправці SMS-повідомлення iPhone намагався послати його адресату по протоколу iMessage. Повідомлення не пішло. Що можна було зробити в цій ситуації, читайте нижче.

У той час, поки мобільні оператори продовжують кусати лікті і миритися з поширенням месенджерів, SMS-повідомлення впевнено прямують в те місце, де вже спочиває забутий усіма пейджер. Тим не менш, знижувати вартість традиційних коротких повідомлень ніхто не збирається: там де немає інтернету - там немає і можливості скористатися Telegram, WhatsApp, Viber або їх альтернативами. Без інтернету користувач втрачає і можливість відправляти повідомлення за власним протоколом Apple iMessage між iOS-пристроями.

Боремся с проблемами отправки SMS-сообщений на iPhone

Незважаючи на всі зручність мобільної ОС від Apple, який трапився зі мною випадок змушує бути напоготові до будь-яких сюрпризів. Отже, ви опинились у такій ситуації:

  • немає інтернету;
  • терміново потрібно відправити SMS-повідомлення адресату, якому ви зазвичай листуєтеся через iMessage;
  • повідомлення категорично відмовляється вирушати.

Спробуємо розібратися.

Спроба 1: стандартні налаштування

Якщо при відправці SMS повідомлення воно відправляється як iMessage (укладено в синьому хмарці) і смужка статусу зависає, затисніть палець на повідомлення та виберіть Надіслати як SMS/MMS.

Боремся с проблемами отправки SMS-сообщений на iPhone

У iOS передбачена гнучка настройка як відправки традиційних SMS-повідомлень, так і маніпуляцій з iMessage. Відкрийте Настройки - Повідомлення і вимкніть повзунок напроти пункту iMessage.

Боремся с проблемами отправки SMS-сообщений на iPhone

Варіант А - більш радикальний і повністю виключає використання iMessage. Варіант Б - дозволяє відправляти SMS-повідомлення при недоступності iMessage. Після виконання налаштувань перезавантажте пристрій і відправте повідомлення повторно.

Якщо цей пункт не допоміг - рухаємося далі.

Спроба 2: жорстка перезавантаження пристрою

Часом, мені здається, що про події в серці мобільної операційної системи iOS іноді не знають і самі програмісти Apple. В такі хвилини пристрою потрібен хороший струс мізків і примусова жорстка перезавантаження.

Боремся с проблемами отправки SMS-сообщений на iPhone

Затисніть клавішу Home і Power і утримуйте їх аж до появи білого логотипу-яблука. Після такої перезавантаження відправлення повідомлень може бути відновлена.

Якщо цей пункт не допоміг - рухаємося далі.

Спроба 3: відключаємо відправку SMS з інших пристроїв

З виходом операційних систем iOS 8 і OS X Yosemite, користувачі отримали можливість відправляти SMS-повідомлення з SIM-карти, встановленої в iPhone, але використовуючи Mac або iPad. На жаль, функція може негативно вплинути на відправку звичайних SMS.

Боремся с проблемами отправки SMS-сообщений на iPhone

Відкрийте Настройки - Повідомлення і перейдіть в пункт Переадресація повідомлень. Вимкніть всі зазначені там пристрою. Перезавантажте iPhone.

Якщо цей пункт не допоміг - рухаємося далі.

Спроба 4: скидаємо налаштування мережі

Одним з можливих варіантів вирішення проблеми з відправки SMS-повідомлень може стати скидання налаштувань мережі. Скидання налаштувань мережі не торкнеться ваші особисті дані і ніяк не вплине на стан телефонної книги iPhone, а ось паролі для всіх збережених мереж Wi-Fi доведеться вводити знову.

Боремся с проблемами отправки SMS-сообщений на iPhone

Відкрийте Настройки - Основні - Скидання і виберіть пункт Скинути налаштування мережі. Для продовження буде потрібно ввести чотиризначний пароль, що використовується вами в якості ключа розблокування. iPhone перезавантажиться і можна спробувати відправити повідомлення знову.

Якщо цей пункт не допоміг - рухаємося далі.

Спроба 5: відключення інтернету

Незважаючи на те, що при відсутності доступного інтернет-трафіку значок Edge, 3G або LTE часто не відображається, iOS може без відома користувача намагатися встановити підключення. Таким чином, iPhone буде продовжувати безуспішні спроби відправити повідомлення адресату по протоколу iMessage.

Боремся с проблемами отправки SMS-сообщений на iPhone

Відкрийте Настройки - Стільниковий зв'язок та вимкніть повзунок Стільникові дані. При роботі в мережі LTE спробуйте повністю відключити мережу, або налаштувати її виключно для передачі даних (Голос і Аудіо - відключити). Перезавантажте iPhone.

Якщо цей пункт не допоміг - рухаємося далі.

Спроба 6: відновлення пристрою

За що я не любив Windows, так це за моторошно гальмівну систему через півроку дуже активної роботи. Переустановка завжди дозволяла вдихнути на повні груди і... вбити півтора дня на установку додатків. З iOS все простіше і проблему з відправкою SMS-повідомлень можна вирішити радикальним, але дієвим методом - повним відновленням пристрою з видаленням всіх даних (в подальшому їх можна відновити з резервної копії).

1. Для відновлення iPhone обов'язково зробіть резервну копію безпосередньо перед початком процедури (деталі описані у відповідній інструкції);
2. Перейдіть в Налаштування - iCloud і вимкніть функцію Знайти iPhone.

Боремся с проблемами отправки SMS-сообщений на iPhone

3. Відкрийте Настройки - Основні - Скидання - Скинути контент і налаштування.

Підтвердіть скидання. Через кілька хвилин ви отримаєте повністю чисте пристрій з можливістю відновлення допомогою резервної копії або з iCloud.

|