Menu

Розумна блокування MacBook і попередження його крадіжки


Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

Персональний комп'ютер - це пристрій, призначений для однієї людини - однієї персони. Це в теорії. На практиці: варто вам усього на кілька хвилин відійти від свого маку, як у вашому кріслі влаштується синочок, люто знищує ворогів в черговому шутері. На зміну йому підійде дружина, якій терміново потрібно подивитися в якій бутік завезли нову колекцію нижньої білизни, а під завісу ваше робоче місце виявиться окупованим приїхала погостювати тещею, завзято цікавиться новим сортом петуній. І все це в розпал відкритого креслярського проекту на який ви витратили півтора тижні! Як захистити своє віртуальне робоче простір від домочадців і непрошених гостей або попередити крадіжку MacBook в публічному місці ми спробуємо розібратися в сьогоднішній статті.

Зрозуміло, подбати про блокування Mac можна штатними засобами. Якщо ви не хочете, щоб під час вашої відсутності хто-небудь мав можливість доторкнуться до вашого ноутбука - увімкніть моментальний запит пароля після виходу ноутбука з режиму сну. Зробити це можна в Налаштуваннях - Захист і безпека:


Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

Перед тим, як ви закінчите своє робоче місце навіть на кілька хвилин, настійно рекомендую перевести Mac в режим сну.


Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

Але розробники їдять свій хліб не даремно і завдяки декільком додаткам ви можете не тільки заблокувати свій Mac автоматично після того, як відійшли від нього на кілька метрів, але і попередити крадіжку пристрою.



Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

Near Lock

Жанр: Утиліти, Блокування Mac
Видавець: Filip Duvnjak
Версія: 1.1
OS X: Безкоштовно [Скачати]
iPhone + iPad: Безкоштовно [Скачати з App Store]
Включає вбудовані покупки

Якщо до сьогоднішнього дня ви недооцінювали можливості протоколу Bluetooth - прийшов час змінити своє ставлення до стандарту, що існує на ринку більше 20 років. Додаток Near Lock використовує можливості бездротового підключення на благо захисту вашого Mac.


Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

Алгоритм роботи програми простий, як і все геніальне: здійснивши пару iPhone до Mac і встановивши «безпечну дистанцію», ви можете сміливо залишати своє робоче місце. Як тільки ви віддалитеся від маку на N метрів, комп'ютер буде заблокований. Розблокування відбудеться автоматично після вашого повернення.

Налаштування Near Lock здійснюється в кілька етапів:

    1. Скачайте та встановіть програму для Mac.
    2. Завантажте версію Near Lock для iPhone.
    3. Запустіть Near Lock на обох пристроях, попередньо включивши Bluetooth. Переконайтеся, що ні до одного з девайсів не підключені додаткові Bluetooth-аксесуари.
    4. Здійсніть сполучення пристроїв згідно з поданими інструкціями:


Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

На iPhone введіть старий пароль адміністратора Mac.


Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

Near Lock має мінімально необхідний арсенал налаштувань, що дозволяє здійснювати віддалене блокування Mac в межах досяжності сигналу Bluetooth. В момент блокування смартфон видасть характерне клацання-оповіщення. На екрані постійно відображається приблизна дистанція між пристроями.

Безкоштовна версія Near Lock має обмеження у вигляді неможливості роботи в тлі. Версія Pro, вартістю $3,99, усуває цей недолік. За словами розробників програми, Near Lock оптимізовано під раціональне використання акумулятора iOS-пристрої і практично не витрачає батарею.



Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

LapLock

Жанр: Утиліти, Безпека
Видавець: Laplock
Версія: 1.1
OS X: Безкоштовно [Скачати]

Уявіть ситуацію: ви сидите в кафе з безкоштовним Wi-Fi, працюєте. У склянці кінчається кави, а сон як і раніше долає. Ще одна чашка врятує ситуацію, але як бути з «заброньованих» місцем? Варто вам, забравши свої речі, відлучитися на кілька хвилин до барної стійки, як місце тут же буде зайнято. Залишити ноутбук на столі - ризикована затія. Саме для подібних ситуацій і була розроблена утиліта Laplock.


Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

Запустіть Laplock, увімкніть його і можете спокійно на кілька хвилин залишити MacBook без нагляду. Алгоритм роботи програми наступний: як тільки хто-небудь відключає адаптер живлення MagSafe, ноутбук починає видавати гучний звук сирени, не почути який просто неможливо. Несамовита сирена буде чути навіть у віддаленому куточку кафешки. Вереск припиниться тільки після зворотного підключення адаптера.

Попередньо зареєструйте свій номер телефону (у міжнародному форматі) або введіть дані облікового запису сервісу YO! в настройках програми. В той момент, коли хтось зазіхне на ваш MacBook, на телефон надійде миттєве сповіщення про крадіжку. Що робити далі - вирішувати вам.


Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

Незважаючи на прекрасну задумку є у Laplock кілька недоліків до яких потрібен особливий підхід:

    1. Заткнути сирену можна не тільки за допомогою підключення адаптера MagSafe, але і попередньо вставивши будь-які навушники порт мініджек. Зрозуміло, зловмисник навряд чи підготовлений до того, що у вас встановлено Laplock і перед тим, як він встигне закрити рот невгамовному MacBook, буде спійманий на місці злочину.

    2. Перед тим як залишати MacBook без нагляду в обов'язковому порядку встановити максимально можливий рівень гучності.

    3. Якщо закрити кришку MacBook, він тут же відправиться в режим сну і ніякої сирени ви не почуєте. Для того, щоб цього не сталося, скористайтеся такими програмними продуктами як: InsomniaX або NoSleep та відповідною інструкцією по боротьбі з Режимом сну.



Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

FingerKey

Жанр: Утиліти, Безпека
Видавець: Leanardo Luizari
Версія: 1.0.2
OS X: Безкоштовно [Скачати]
iPhone + iPad: 119 руб [Завантажити з App Store]

Ще один метод продуктивної безпеки вашого Mac - використання додатка FingerKey. Компанія Apple вже встигла запровадити сканер відбитків пальців TouchID практично в кожен мобільний продукт власного виробництва. До комп'ютерів Mac черга не дійшла і розробники FingerKey вирішили виправити це непорозуміння.


Умная блокировка MacBook и предупреждение его кражи

Використовуючи FingerKey, ви можете розблокувати MacBook або iMac як за допомогою традиційного пароля, так і використовуючи iOS-девайс, оснащений сенсором TouchID. Додаток сумісно тільки з платформами OS X і iOS, але вже в найближчому майбутньому розробники планує включити підтримку й інших операційних систем. З більш детальним оглядом FingerKey ви можете ознайомитись в опублікованому раніше огляді.


  Ще цікаве:
  • FingerKey - додаток для розблокування Mac за допомогою Touch ID
    Apple поширила біометричний сенсор Touch ID за межі iPhone, оснастивши...
  • iFixit розібрали новий MacBook Air
    Здавалося б, iFixit вже щосили повинні чаклувати з викрутками над...
  • Дати початку продажу нових MacBook Pro, Mac Pro і iPad
    Збираєтеся витратитися на торішні «маки»? Відкладіть ці гроші в сторону...
|