Menu

Секрети потрійного натискання клавіші Home: чорно-білий екран і мінімальна яскравість


Секреты тройного нажатия клавиши Home: черно-белый экран и минимальная яркость

Для того, щоб написати докладну інструкцію по використанню всіх можливостей мобільної операційної системи iOS було б видати товсту багато сторінкову книгу. В маленькій коробці навіть значного за розмірами iPhone 6 Plus місця під таку брошуру явно не передбачено. Втім, хто читає офіційні інструкції в 2015 році? Саме тому періодично виявляєш функції, які були так близько, але навіть через кілька років використання смартфонів від Apple чуєш про них вперше. Поговоримо про Універсальний доступ і можливості триразового натискання клавіші Home.

Отже, переходимо в Настройки - Основні - Універсальний доступ. Тут нас чекає цілий джерело різних додаткових налаштувань, але нас цікавить можливість реагування смартфона на потрійне натискання клавіші Home.

У чорно-білих тонах

Трохи більше місяця тому був анонсований смартфон Yota Phone. Особливість пристрою - наявність двох екранів: традиційного і E Ink на основі електронного чорнила. Крім того, що екран E Ink дуже економно витрачає акумулятор, виглядає стильно. Домогтися такого ж чорно-білого ефекту можна і на iPhone (про електронних чорнилі, на жаль, не йдеться).


Секреты тройного нажатия клавиши Home: черно-белый экран и минимальная яркость

У меню Універсальний доступ гортаємо в самий низ і відкриваємо пункт Сполучення клавіш. Перед нами кілька пунктів:


Секреты тройного нажатия клавиши Home: черно-белый экран и минимальная яркость

Ставимо галочку навпроти Відтінки сірого і можемо сміливо повертатися до iPhone Dock. Тепер три рази поспіль натисніть клавішу Home.


Секреты тройного нажатия клавиши Home: черно-белый экран и минимальная яркость

Вуаля, і екран iPhone став сірим. Повторне потрійне натискання поверне колірну схему до нормального стану.

Швидка зміна яскравості до мінімуму

Багато хто з нас люблять перевірити пошту, погортати улюблений сайт або почитати перед сном. Яскраве світло, випромінюване смартфоном в повній темряві, негативно впливає на наші очі. Дивитися на яскравий екран навіть боляче, тому свайп знизу вгору і зміщення повзунок яскравості на мінімум - звична операція, яку доводиться виконувати кожну ніч. Завдяки Універсальному доступу є більш швидкий спосіб встановлення мінімальної яскравості.

Переходимо по вже знайомим маршрутом: Настройки - Основні - Універсальний доступ - Поєднання клавіш. Нічого, що яким-небудь чином може бути пов'язане з налаштуванням яскравості екрану немає. Але, хто шукає - той знаходить:

    1. Ставимо галочку напроти пункту Збільшення.
    2. Три рази натискаємо клавішу Home.
    3. Трьома пальцями три рази тапа по екрану (не по клавіші Home і саме трьома пальцями).

Відкривається меню Налаштувань збільшення - це саме те, що нам потрібно.


Секреты тройного нажатия клавиши Home: черно-белый экран и минимальная яркость

Вибираємо пункт Choose Filter (фільтр). Серед запропонованих варіантів вибираємо Low Light (Низька яскравість). Повертаємося до Dock, тричі натискаємо клавішу Home. Яскравість різко переходить до мінімального значення.

Використання зменшеною яскравості дозволяє не тільки швидко змінювати параметри, але і знизити енергоспоживання акумулятора iPhone. Справа в тому, що використовуючи зниження яскравості допомогою Універсального доступу разом зі стандартними налаштуваннями яскравості з пункту управління (свайп знизу вгору), можна досягти мінімально допустимого рівня підсвічування екрану. При стандартних налаштуваннях рівень мінімальної яскравості буде значно вище. Менше яскравість екрану - менше витрата акумулятора. Використовувати такий мінімальний рівень можна лише в темний час доби. Ясним днем побачити що-небудь на екрані буде неможливо.

Важливо! Якщо при накладанні фільтру частину екрану (як правило, верхня частина) залишається світлою, виконайте такі дії:

      1. Поверніться в налаштування Сполучення клавіш.
      2. Увімкніть Збільшення потрійним натисканням клавіші Home.
      3. Трьома пальцями тричі торкніться екрана.
      4. Виберіть пункт Resize Lens.
      5. Розтягніть межі фільтра на весь екран.
Два в одному

Є можливість і одночасного використання чорно-білого фільтра і мінімального рівня яскравості. Виконавши перераховані у другому пункті налаштування (Збільшення - Low Light), в меню Універсальний доступ - Поєднання клавіш поставте галочку навпроти Відтінки сірого. Потрійне натискання клавіші Home викличе таке меню:


Секреты тройного нажатия клавиши Home: черно-белый экран и минимальная яркость

Тепер у вас є можливість вибрати, який саме фільтр ви хочете залишити (обидва), а в якому зараз немає необхідності.

У меню Універсального доступу є маса інших налаштувань, що дозволяють регулювати рівень збільшення екрану, інверсії кольору і функції VoiceOver, але це вже зовсім інша історія.


  Ще цікаве:
  • [8 Березня] Троянда Разумова: футболка з вишивкою
    Та не проста, а з вишивкою...
  • [App Store] Home sheep home 2. Повернення овечок
    Допоможи баранчику повернутися додому...
  • Кліпси "Home"
    Рідкісний читач iPhones.ru не знає сьогодні, що існують в світі...
|