Menu

[iTunes Store] Що подивитися на вихідних #31


[iTunes Store] Что посмотреть на выходных #31

Тиждень порадував цікавими релізами в iTunes, про які я і розповім в цьому дайджесті. Зокрема, на вихідних я пропоную розслабитися за переглядом пари комедій (прийом в одній з низ рясніє нестаріючий Майкл Дуглас), зацікавить любителів подорожувати стрічка «Стежки», а охочим полоскотати свої нерви допоможе це зробити психоделічний «Ворог» і лютий «Драйв».

А ось і вона Жанр: Комедія, мелодрама
Віковий рейтинг: 12+
Рейтинг Кинопоиск: 6,4
Рейтинг IMDb: 5,5
Рік: 2014
Завантажити фільм

Майклу Дугласу не вперше грати закоренілих егоїстів, не цінують прості людські радості і, взагалі, розлючених на весь світ. Згадайте чудовий фільм «Гра». Але в даному випадку чергова історія портящего життя всім навколо громадянина подана під іншим соусом. «А ось і вона» - це комедія, місцями навіть мелодраматична і побудована на вибудовуванні відносин між літнім і непогано устроившимся в житті буркуном і його онукою, про існування якої він і не підозрював. Ви ж знаєте, що дідусі та бабусі відносяться до своїм онукам набагато краще, ніж до дітей і возяться з ними більше. Ну от якось так у фільмі і вийшло. Прозрінь не чекайте, але історія вийшла добра, класна, смішна і місцями змушує задуматися. Майкл Дуглас, як завжди, прекрасний.

Завантажити фільм Сусіди. На стежці війни Жанр: Молодіжна комедія
Віковий рейтинг: 18+
Рейтинг Кинопоиск: 6,7
Рейтинг IMDb: 5,2
Рік: 2002
Завантажити фільм

Готові до потоків туалетного гумору і дурних жартів? Ну а чому б і ні, і такі фільми теж потрібні, щоб поржать «під пиво». Загалом, «Сусіди. На стежці війни» дійсно місцями змусять пореготати, хоч жарти і заяложені, але, все одно, веселі. Розумних моментів не чекайте, високоморальних епізодів - теж. Це жорстокий фільм, який змусить навіть 25-35 річних молодих людей, якщо ті одружені, та ще й з дітьми, відчути себе старперами. Ідея стрічки лежить у протистоянні молодих і гарячих студентів, а якщо точніше, то головного м'язистого заводія, і живе в сусідньому будинку молодої сімейної пари, яка встигла обзавестися дитиною. Перший хоче веселощів і гучних вечірок і він такі влаштовує, а сім'я бажає тиші ночами. Хто переможе, побачите самі.

Завантажити фільм Стежки Жанр: Драма, біографія, пригоди
Віковий рейтинг: 16+
Рейтинг Кинопоиск: 7,4
Рейтинг IMDb: 7,2
Рік: 2010
Завантажити фільм

Пройти більше 4000 км - це півроку шляху. А якщо пройти по пустині, що ж, таке можна прирівняти до подвигу і цей подвиг буде розгортатися прямо перед вашими очима у фільмі «Стежки». Особливу родзинку кінострічці надає те, що вона заснована на реальній історії Робін Девідсон, яка відбулася в 70-х роках минулого століття і лягла в основу книги «Подорожі ніколи не закінчуються». Дівчина захотіла самотужки перетнути Австралію, тобто пройти пішки 2700 миль. Навіщо їй це? Просто так, ось виникло таке бажання і все. Хоча насправді вона просто мріяла втекти від міської та життєвої суєти. Неординарним проектом зацікавився журнал «National Geographic» і запропонував їй писати дорожні нотатки, а також дала у супровід фотографа. Фільм на любителя. Якщо подобаються передачі National Geographic і неспішні драми, то можна отримати чимало задоволення від перегляду. Гарна картина, яку треба просто дивитися, насолоджуватися австралійськими пейзажами і плавним оповіданням, без надриву і печалі.

Завантажити фільм Ворог Жанр: Трилер, детектив
Віковий рейтинг: 16+
Рейтинг Кинопоиск: 6,5
Рейтинг IMDb: 6,8
Рік: 2010
Завантажити фільм

Дуже незвичайний фільм, на поверхні якого лежить трилер, але насправді це лише один шар із багатьох. Причому трилер за концентрації напруги можна порівняти з роботами великого Хічкока, а коли ви потрапляєте в сни головного героя, то легко провести аналогії з творчістю Девіда Лінча. Не менший вплив на режисера Дені Вільньова явно надав і Кубрик, особливо якщо згадати стрічку «З широко закритими очима». Але не варто сприймати фільм «Ворог», як якусь спробу режисера слідувати стежками своїх кумирів. Адже саме Вільнев зрежисирував в минулому кінокартину «Полонянки», яка вважається одним з кращих трилерів минулих років. Так що йому є про що розповісти глядачеві. Надто занурюватися в стрічку небажано, але дивитися її паралельно з веб-серфінгом і хрускотом чіпсами теж не треба. У першому випадку можна заплутатися в образах і натяках, яких тут дуже багато, у другому - просто упустити суть розповіді. Трилер явно сподобається тим, хто любить саме кіномистецтво, а не просто киношку подивитися. Ах, так, сюжет - якийсь тихий хлопець, узявши за порадою товариша подивитися фільм у прокаті, в процесі перегляду звернув увагу на актора, який практично один в один схожий на героя, і ось тут-то у тіхоні і зародилася думка у що б то не стало знайти цього двійника.

Завантажити фільм Драйв Жанр: Кримінал, драма
Віковий рейтинг: 18+
Рейтинг Кинопоиск: 7,2
Рейтинг IMDb: 7,8
Рік: 2011
Завантажити фільм

Наостанок хочу порекомендувати картину, яка свого часу справила на мене величезне враження, як на любителя бойовиків. Якщо пропустили, однозначно варто дивитися. Фільм спокійний і одночасно дуже жорстокий. Картинка, музика, відмінна гра акторів, все це супроводжується поступовим напруженням пристрастей, що виливаються в результаті в люте, жорстоке рубилово. Це історія про талановитого гонщика, який вдень працює на півставки каскадером, а вночі виконує небезпечні завдання в якості перевізника. У фільмі також знайшла місце і драма, і вона чіпає за душу. Власне, драматичний момент і став початком диких і кривавих пригод «Гонщика». Ну і, звичайно ж, гра Райана Гослінга просто шикарна.

Завантажити фільм
|