Menu

Список ігор з підтримкою MFi-контролерів можна буде отримати в App Store


Список игр с поддержкой MFi-контроллеров можно будет получить в App Store

Купити геймпад для свого iPhone або iPad - це лише половина справи. Основні проблеми починаються при пошуку сумісних ігор, інформація про яких обмежується рядком в описі на сторінці додатка в App Store. За даними ресурсу 9to5, Apple має намір полегшити життя геймерам і вже готує повний і доступний список всіх сумісних з MFi-контролерами ігор.

Перші геймпад для iPhone і iPad дебютували в минулому році, що само по собі стало великим кроком вперед для iOS, як ігрової платформи. Однак списки сумісних ігор часто заховані або на сайтах виробників контролерів, які доступні в описі кожної конкретної гри. Часто це призводить до додаткових пошуків з боку користувачів. В деякому сенсі проблему вирішують спеціальні програми, але і їх база даних часто відстає від актуального стану речей.

За даними 9to5, днями Apple зробила доступною функцію App Match для виробників ігрових контролерів. Її зміст полягає у демонстрації повідомлення з пропозицією переглянути сумісні програми при підключенні відповідного аксесуара. Така можливість вже була випробувана виробниками інших аксесуарів, але у випадку з геймпадами буде працювати трохи інакше. Замість установки спеціального додатка буде пропонуватися ознайомитися з повним списком сумісних ігор в App Store. Зрозуміло, зусиллями Apple цей список буде повним і актуальним.


Список игр с поддержкой MFi-контроллеров можно будет получить в App Store

Єдиною перешкодою на шляху до щастя геймерів може стати необхідність оновлення прошивок на всіх існуючих ігрових контролерах. Досі жоден з геймпадом оновлень не отримував.

Також певні зміни чекають геймпади після виходу iOS 8. В оновленій версії мобільної операційної системи дебютує функція Controller Forwarding. Вона дозволить використовувати ігрові контролери спільно з iPhone (такі як Logitech Powershell або Razer Junglecat) для перетворення цього тандему геймпад для iPad або комп'ютера Mac. Таким чином, навіть обмежені на використання з iPhone маніпулятори будуть корисні власникам iPad. [9to5]

|