Menu

На наступному тижні може бути представлено чергове оновлення MacBook Air


На следующей неделе может быть представлено дежурное обновление MacBook Air

На наступному тижні можуть надійти у продаж оновлені версії самих портативних ноутбуків Apple - MacBook Air з 11 - і 13-дюймовими дисплеями. Але не поспішайте радіти, сподіваючись через кілька днів побачити нове покоління комп'ютерів. Ймовірно, Apple лише кілька оновить парк використовуваних процесорів Intel Haswell.

Попереднє оновлення сімейства MacBook Air відбулося в червні минулого року. Ноутбуки тоді обзавелися нової енергоефективної платформою Intel Haswell, високошвидкісним SSD накопичувачем, підключеним за PCI Express, і чіпом Wi-Fi з підтримкою протоколу 802.11ac. Практично рік існування на ринку поточне покоління MacBook Air має отримати невелике оновлення, яке, судячи з усього, торкнеться виключно процесора.

Зокрема, базові моделі MacBook Air можуть отримати один з наступних процесорів Intel Haswell: i5-4260U з частотою 1,4 ГГц, i5-4350U з частотою 1,4 ГГц або ж i5-4360U з частотою 1,5 ГГц. Примітно, що i5-4350U Apple могла встановлювати в Air ще в минулому році, але від подібного рішення відмовилася. Поки залишається невідомим, який процесор отримає топова модель MacBook Air, тому що Intel ще не продемонструвала процесор, який прийшов на зміну поточному i7-4650U.

Варто також зазначити, що вже неодноразово повідомлялося про плани компанії Apple по випуску 12-дюймового MacBook Air з дисплеєм Retina. За даними аналітика Мін-Чі Куо, новий Air отримає більш тонкий корпус, буде позбавлений вентиляторів в системі охолодження, а також використовує новий трекпад, позбавлений фізичної клавіші. Нову модель слід очікувати не раніше, ніж восени.

Плани Intel по запуску процесорів покоління Broadwell також відкладені на кінець року, і раніше цього часу тотального оновлення маків можна не очікувати. Але при цьому подібні зміни процесорів в рамках одного покоління цілком можливі і далі, наприклад, у iMac. Зрозуміло, ніяких причин для апгрейда у власників торішніх ноутбуків Apple немає, а ось для тих, кому комп'ютер потрібен тут і зараз - це хороша новина і зайвий привід звернути увагу на MacBook Air. [MacRumors]

|