Menu

Хакер зумів встановити на iPad одночасно кілька версій iOS і перемикатися між ними


Хакер сумел установить на iPad одновременно несколько версий iOS и переключаться между ними

Обурення деяких користувачів не було меж, коли вийшла iOS 7, а шлях назад до шостої версії мобільної операційної системи був закритий. Така політика Apple. Після виходу оновлення програмного забезпечення для мобільних пристроїв, доступ до попередньої версії обмежується, а установка стає неможливою, якщо заздалегідь не були збережені необхідні сертифікати. Однак настільки сумна для певних осіб тенденція може скоро закінчиться. Хакер winocm, схоже, знайшов спосіб не тільки обійти це обмеження, але і встановити на iPad кілька різних версій iOS одночасно.

Трохи більше тижня тому в Мережі з'явилося відео, на якому хакер під ніком winocm демонструє процес установки на iPad 2 відразу трьох версій iOS: 5.1, 6.1.3 і 7.0.6. Навіть на цьому етапі кидається в очі, що ентузіасту вдалося встановити і запустити на планшеті ті версії iOS, які вже не підписуються Apple. Але ще більш цікавим виглядає той факт, що хакер на ходу перемикається між завантажуваними версіями мобільної операційної системи.

Процес зміни версії iOS «на льоту» поки складно назвати простим або доступні звичайним користувачам, але winocm це вдалося. На відео добре помітно, що iPad підключений до комп'ютера, на якому виконуються певні дії, щоб за лічені секунди був здійснений перехід до іншої версії операційної системи.

Але не варто засмучуватися, тому що є і хороші новини. Хакер все-таки збирається зробити цей процес відкритим, випустивши спеціальні інструменти для цих цілей. Підтримувані пристрої, як і будь-які інші деталі цього процесу поки що залишаються за кадром. Вже сам факт активної діяльності в цьому напрямку не може не радувати тих користувачів, які сплять і бачать, як їх iPhone або iPad повертається на попередню версію iOS, в рай скевоморфизма. [Cult of Mac]

|