Menu

Скільки Apple та інші IT-компанії заробляють за 1 хвилину


Сколько Apple и другие IT-компании зарабатывают за 1 минуту

Поки ви читаєте ці рядки Apple, Google, Microsoft та інші корпорації, що працюють у сфері високих технологій, заробляють тисячі доларів. Щоб більш наочно оцінити масштаби виручки і прибутку, що надходять в кишеню компаній, пристроями яких ми користуємося, була створена спеціальна сторінка, де в реальному часі видна динаміка одержуваних ними коштів.

Для початку трохи інформації про те, як це працює. Автори сайту WorldPay Zinc взяли за основу фінансові результати IT-компаній за 2013 фіскальний рік і розділили їх на кількість секунд в цьому ж році. Таким нехитрим чином були отримані дані про заробітки компаній кожну секунду часу. При цьому окремо можна переглянути дані по виручці, прибутку або обома показниками одночасно.

Всі бажаючі можуть перейти за посиланням і там самостійно переглянути доходи Apple і інших компаній. Для цього достатньо лише натиснути кнопку Play, щоб почався відлік часу. А для тих, хто не хоче чекати, нижче представлені цікаві витримки з отриманих даних.

Apple безумовний лідер. Компанія з Купертіно за одну хвилину отримує більше $70 тис. прибутку і приблизно $326 тис. виручки. Деяку конкуренцію може скласти Samsung. У компанії вище виручка ($411 тис), але нижче прибуток ($54 тис.). Третє місце можна віддати відразу двом компаніям. У HP помітно вище виручка ($214 тис.), але Google бере прибутком ($23 тис.). Також дуже солідні заробітки у Microsoft, Amazon і Sony.


Сколько Apple и другие IT-компании зарабатывают за 1 минуту

Рівно протилежні успіхи спостерігаються у Yahoo, Facebook і Twitter. Остання компанія може похвалитися збитками, хоча виручка становить більше тисячі доларів в хвилину. Безумовно, всі перераховані компанії успішні, але навіть обсяги їх успіху суттєво відрізняються в грошовому вираженні.

|