Menu

Google Play Game - багатокористувацькі ігри з одночасною підтримкою iOS і Android


Google Play Game – многопользовательские игры с одновременной поддержкой iOS и Android

На що проходить конференції розробників ігор Google представила нові інструменти, здатні збільшити число гравців в багатокористувацьких проектах. Досягнуто це буде за рахунок можливостей Play Game SDK, які дозволять організувати повноцінний мультиплеєр між гравцями на Android і iOS.

У Google всерйоз мають намір скласти конкуренцію вбудованому в iOS Game Center. Оновлені інструменти для розробників дозволять їм додати в свої ігри не просто підтримку Google Play Games, але і можливість мультиплеєра між платформами. При цьому ігри можуть бути як покрокові, так і в реальному часі, а сам ігровий процес змагальним або кооперативним.

Google Play Game також пропонує деякі цікаві можливості для гравців. Наприклад, синхронізація прогресу не просто між пристроями, а між платформами. Крім того, Google запускає сервіс так званих подарунків. З його допомогою користувачі зможуть ділитися з іншими гравцями певними ігровими об'єктами. Зрозуміло, у розпорядженні розробників виявляться просунуті інструменти для ведення статистики та реклами.

Варто відзначити, що практично кожен великий виробник створює власні сервіси для обліку ігрових досягнень. Крім Apple і Google подібними рішеннями можуть похвалитися Amazon і Microsoft. Тим не менш, Google першою зробила крок назустріч конкурентам, дозволивши гравцям на Android і iOS грати в багатокористувацькі проекти разом. [ai]

|