Menu

[App Store] «Коли спати?». Калькулятор здорового сну


[App Store] «Когда спать?». Калькулятор здорового сна

Вид З: Нагадування
Розробник/Видавець: Vitaly Kuzmenko
Версія: 1.0
iPhone + iPod touch: 33 руб. [Завантажити з App Store]

Щоб добре виспатися і прокинутися бадьорим, потрібно, як не дивно, вчасно лягти спати. І в даному випадку мова не про якомусь певному часу і нормативних годинах, які організм повинен спати. Ні, сьогодні ми поговоримо про додатку, який дозволяє не порушувати фази сну, що в свою чергу веде до описаної вище бадьорості і свіжості вранці. Хоча за допомогою «Коли спати?» можна прилягти в будь-який час, але гарантовано прокинутися не розбитим, а навпаки відпочив.


[App Store] «Когда спать?». Калькулятор здорового сна

Отже, додаток «Коли спати?» складається всього з двох екранів, причому інтерактивний з них лише перший. З нього і почнемо знайомство з корисною програмою. Насамперед необхідно визначитися, скільки потрібно прокинутися. Після зазначення певного часу додаток вже зможе дати рекомендації про те, у скільки краще лягати спати. Але і це ще не все. «Коли спати?» дозволяє також врахувати те час, який вам знадобиться, щоб повністю розслабитися і зануритися в сон. Це може бути проміжок від 5 до 55 хвилин.


[App Store] «Когда спать?». Калькулятор здорового сна

Припустимо, ви задали обидва параметри: час пробудження і кількість хвилин, які вам потрібні, щоб поринути в сон. Тепер звернемо увагу на коло в центрі екрану. Навколо нього розташовані тимчасові значення, які є оптимальними для користувача, щоб лягти спати, враховуючи введені раніше параметри. Алгоритм роботи програми гранично простий і будується виключно на необхідності прокинутися у фазі прямо протилежною глибокого сну, яка в додатку так і називається пробудженням. Простіше кажучи, пробудження у фазі глибокого сну або поруч з нею згубно відбивається на стані людини, вбиває відчуття відпочинку і істотно знижує ефект від сну.


[App Store] «Когда спать?». Калькулятор здорового сна

Вибравши найбільш вдалий час, щоб лягти спати, можна встановити в додатку нагадування, яке звуковим сигналом натякне, що пора в ліжко. Тепер перейдемо на другий екран. На ньому наочно відображений принцип, яким керується додаток, вибираючи час для сну і пробудження. Виходячи знов-таки з заданих параметрів можна побачити на графіку в який час краще прокинутися і скільки годин сну при цьому передбачається. Дані, отримані з цього екрану, цілком можна використовувати, щоб встановити будильник на точний час аж до хвилини.


[App Store] «Когда спать?». Калькулятор здорового сна

На цьому функціонал «Коли спати?» закінчується. Таким чином, єдина завдання програми - надати користувачу, коли краще лягти спати, щоб не порушити фазу глибокого сну при пробудженні. Якщо бути чесним, то з цим програма якраз і справляється на відмінно. Але є пара зауважень або навіть побажань. Наприклад, цілком можна було реалізувати вбудований будильник, щоб всі речі, пов'язані зі сном, були в одній програмі. Також не зайвим було б текстовий опис або довідка по фазах сну. Так чи інакше, але додаток «Коли спати?» дійсно буде корисним багатьом людям, які хочуть прокидатися і гарантовано відчувати себе при цьому добре. Коштує таке задоволення недорого: всього 33 рубля.

iPhone + iPod touch: 33 руб. [Завантажити з App Store]

Юзабіліті: 5, Функціональність: 3, Інтерфейс: 5, Ціна/якість: 4, Вердикт: 4
|