Menu

Apple купила 57% патентного пакету Nortel


Apple купила 57% патентного пакета Nortel

Згідно з останніми звітними даними Комісії з цінних паперів і бірж США, на початку липня була проведена найбільша фінансова операція, в результаті якої консорціум, що складається з Apple, RiM, Ericsson, Microsoft, Sony і EMC, придбали патентний пакет канадської компанії Nortel на загальну суму $4,5 млрд.

Яблучники вклали в угоду $2,6 млрд., RiM і Ericsson 1,1 млрд., Microsoft і Sony 500 млн. і EMC 300 млн., а це означає, що у Apple найбільшу пайову придбання.

Відомо, що канадська компанія, що виробляє обладнання для мереж цифровий, стільникового, супутникового і бездротового зв'язку, а також програмне забезпечення для управління телекомунікаціями, що має відділення більш ніж в 150 країнах світу, в 2009 році прийняла рішення про частковий продаж своїх активів.

У тому ж році компанія Ericsson купила підрозділ, що займається розробкою CDMA і LTE за $1,13 млрд.

На хвилі останніх патентних воєн, дратівливих вже своєю регулярністю, це хороша новина для Apple. Враховуючи ринкову вартість усіх придбаних патентів, компанія Nortel, заснована в 1895 році самим Олександром Беллом, дісталася купертіновцам «майже даром», а це означає, що патентні позови якщо не припиняться зовсім, то значно скоротяться socbarell.

|