Menu

Apple заощадила на виробництві iPad Air

Apple сэкономила на производстве iPad Air

Apple зменшила вартість компонентів, необхідних для виробництва iPad Air. Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на дослідницьку фірму IHS, яка розбирала планшет на частини.

За даними IHS, базова модель iPad Air з 16 ГБ на борту без підтримки мобільного зв'язку обійшлася компанії в суму, рівну $274. Новинка виявилася на 13 % дешевше iPad третього покоління, що вийшов в 2012 році. В роздробі iPad Air пропонується за ціною $499.

Зниження вартості компонентів особливо вражає, враховуючи більш тонкий дисплей - 1,8 міліметра проти 2,23 міліметра в минулій моделі. iPad Air став тонше і легше своїх повнорозмірних попередників. Дисплей сенсорний модуль разом коштують 133 долара - на 7 відсотків дорожче аналогічних компонентів у попередньої моделі.

«iPad Air став тонше, а розмір прибутку товщі. Новий ультратонкий дисплей, сенсорний екран для Air коштують дорожче, ніж аналогічні компоненти для iPad третього покоління. Але це не завадило Apple здешевити виробництво планшета за рахунок інших компонентів», - говорить глава IHS Ендрю Рассвейлер.

На жаль, IHS враховувала тільки виробничі витрати, не беручи до уваги витрати на маркетинг, рекламу та науково-дослідні розробки, пов'язані з новим мобільним пристроєм. Також незрозуміло, чому у порівнянні не брав участь «четвертий» iPad.

Варто відзначити, що набагато більше Apple заробляє на додаткової пам'яті. Наприклад, 32-гігабайтна версія дорожче базової 16-гігабайтної версії iPad п'ятого покоління на цілих 100 доларів. При цьому додаткова пам'ять обійшлася компанії всього 8,8 долара зверху.

IHS також вказує на значне зменшення ємності акумуляторної батареї iPad Air в порівнянні з iPad 3. Вона скоротилася на 23 відсотки з 42,5 до 32,9 ват-година.

До речі, чарівні окуляри Google теж не блищать ємністю батареї. Але це вже інша історія.

|